Десет правила за фон дьо тена

Първото е винаги да го нанасяте на хидратирана кожа

Ако някой ви попита дали умеете да нанасяте фон дьо тена си, какво ще отговорите?

“Разбира се!” ще отговорим ние, а обзалагаме се и повечето жени. Оказва се обаче, че това не е толкова лесна задача, макар да присъства в ежедневните ритуали на почти всяка от нас. Знаете ли например защо съществуват пудри, мусове и кремообразни фон дьо тени и на каква кожа трябва да се изполва всеки от тях? А каква точно е ролята на ексфолирането в нанасянето на този продукт? Заемаме се със задачата да ви представим 10-те основни правила на фон дьо тена, които можете да научите по-долу. 

За да бъде нанесен фон дьо тенът равномерно и да изравни тена на кожата, кожата ви трябва да е максимално гладка и мека. Ако тя е прекалено суха, лющеща се и мазна, няма как да очаквате, че продуктът ще се задържи върху нея и ще постигнете резултата, който желаете, независимо от това дали сте избрали вариант от аптеката или друг от по-висок клас. Тук основна роля играе ексфолирането, което, в зависимост от личните ви нужди, може да се извършва веднъж или два пъти седмично. Отстранявайки сухата кожа, мъртвите клетки и излишното количество омазняване ще бъдете сигурни, че фон дьо тенът не само ще ви стои като „втора кожа“, но и ще остане върху лицето ви за целия ден. 


Десет правила за фон дьо тена
Продължавайки с подготовката за нанасянето няма как да пропуснем да отбележим доброто хидратиране. Това, че мазната кожа няма нужда от хидратация, е мит – всяка кожа има нужда от нея, особено през зимните месеци, а именно хидратирането е ключът към равното нанасяне на фон дьо тена. Ако пропуснете тази стъпка е много вероятно продуктът да се събере в някои зони, като например ъгълчетата на устата и очите, а ефектът не изглежда никак добре.
 
След като нанесете овлажнителя за лице или подхранващия дневен крем, трябва да изчакате да попие добре в кожата. Внимавайте, това също е много важно! Ако избързате и нанесете отгоре течен фон дьо тен или пудра, рискувате продуктът да стои неравномерно и на петна, да не говорим и за размазването, което със сигурност ще последва, и то върху дрехите ви.
Ако ежедневието ви е особено натоварено и разчитате на фон дьо тена да се задържи върху кожата ви 8+ часа, със сигурност ще имате нужда от малко повече помощ. За вас са създадени така наречените праймъри или основи, които ще помогнат на цвета да остане равен и на място през целия ден. Да, дори в Т-зоната! Споменавайки нея, трябва да отбележим, че праймърите са абсолютно задължителни за момичетата с мазна кожа, които със сигурност забелязват появата на себум в ранния следобед. 
Продължава на стр. II 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Не, Виктория Бекъм никога не се е подлагала на ринопластика
Грим14 ДЕКЕМВРИ 2022

Не, Виктория Бекъм никога не се е подлагала на ринопластика

Но пък си има специален трик, с който да подобри носа си... Нейна тайна е специалното контуриране.

Гримьорите, които трябва да последваме още сега
Грим28 ОКТОМВРИ 2022

Гримьорите, които трябва да последваме още сега

Ако веждите на Бела Хадид и устните на Хейли Бийбър вече са олицетворение на модните трендове, то това е благодарение на тези фантастични професионалисти.

Кейт Мос с прекрасен коледен грим
Грим28 ОКТОМВРИ 2022

Кейт Мос с прекрасен коледен грим

Никога не е твърде рано да помислим за празничен парти грим.

Inspo за есенни устни според знаменитостите
Грим19 СЕПТЕМВРИ 2022

Inspo за есенни устни според знаменитостите

Днес ще ви споделим всичко, което трябва да знаете, за да не бъдете хванати неподготвени за новия есенен сезон.