Блогове : Eat Cook Love22 ЮЛИ 2013

Нашият семеен пикник край Паничище

Хапнахме тарт с козе сирене, азерски кутаб с плънка от картофи и пай с малини, смокини и марципан. Тук споделям с вас рецептите!

Тарт с козе сирене, спанак и домати

Нашият семеен пикник край Паничище

Продукти:

200 г брашно
125 г меко масло
1 яйце
1-2 с.л. вода

Продукти за плънката:

200 г пресен спанак
2 връзки пресен лук
1 скилидка чесън
200 г козе сирене
2 средно големи розови домата
150 г кашкавал
100 мл прясно мляко
2 яйца
2 с.л. заквасена сметана
черен пипер
Сол

Нарежете
мекото масло в брашното. Добавете малко сол и претрийте, докато
получите маслени трохи. Сложете 1 яйце и 1-2 с.л. вода и размесете с
ръка, докато стане на тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете
да почине за половин час в хладилника.
През това време измийте,
нарежете и задушете спанака до омекване, заедно с нарязания пресен лук и
чесън. Поръсете със сол и черен пипер. Нарежете доматите на кръгчета, а
сиренето на парчета.
Извадете тестото и го разточете на тънка кора.
Прехвърлете я в тавичката, така, че да покрива и борда и набодете с
вилица по дъното. Печете на 180 градуса до порозовяване. Извадете кората
от фурната. Разпределете върху нея спанака, сложете парчетата козе
сирене и подредете отгоре кръгчетата домат.
Разбъркайте с тел
прясното мляко, заедно с две яйца и 2 с.л. заквасена сметана и залейте
тарта. Печете на 200 градуса за 40 минути, докато стегне. Извадете,
настържете кашкавал и печете още 5 минути, докато се стопи.
Поднесете студен.

Да ви е сладко!

Азерски Кутаб с плънка от картофи, моркови, грах и гарам масала

Нашият семеен пикник край Паничище

Продукти за тестото:

1 ½ ч.ч. брашно
4 с.л. стопено масло
1 яйце
1-2 с.л. вода

Продукти за плънката:

1 картоф
1 морков
Шепа замразен грах
1 малка глава червен лук
2 скилидки чесън
зехтин
Подправки (куркума, индийско орехче, канела, джинджифил, кимион, черен пипер, сол)
1 ч.л. масло

Замесете тесто от посочените продукти. Увийте го и го оставете да почине за половин час на стайна температура.
През това време пригответе плънката.
Сложете
граха да се свари на пара, а в друг съд сварете картофите и морковите.
Нарежете ги на ситно и ги задушете с нарязания лук и чесън в малко
зехтин. Добавете и сварения грах. Поръсете с микса от подправки.
Отдръпнете от огъня.
Разделете тестото на 8 топки. Притиснете ги с
ръка всяка, докато стане на тънка кора. Сложете от плънката и сгънете на
две, като прещипете краищата с пръсти. Изпечете ги на тиган с 1 ч.л.
масло.

Да ви е сладко!

А за десерт – пай с малини, смокини и марципан

Нашият семеен пикник край Паничище

Продукти:

200 г пресни малини
2-3 бр. пресни смокини или от сладко
75 г брашно
75 г меко масло
75 г кристална захар
½ ч.л. бакпулвер
100 г марципан
2 яйца
100 г филирани бадеми
1-2 с.л. пудра захар

Смесете
в купа брашното с кристалната захар, бакпулвера и настъргания марципан.
Нарежете на малки парченца маслото и претрийте на трохи със сухите
съставки. Накрая чукнете двете яйца в сместа и разбъркайте с лъжица.
Намажете малка правоъгълна тавичка с масло и поръсете с брашно. Изсипете
и загладете сместа. Подредете отгоре малините и нарязаните смокини.
Поръсете с филирани бадеми и най-отгоре с пудрата захар. Изпечете пая за
25 минути на загрята на 180 градуса фурна.

Да ви е сладко!

Надявам се да ви е харесала виртуалната разходка и рецептите, които ви поднесох.

До нови срещи!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА EAT COOK LOVE

Кекс бадеми, лайм и кокос, приготвен от Ани Шакарян и Аида!
Eat Cook Love17 ФЕВРУАРИ 2015

Готвенето с децата възпитава усет към естетика, въображение и творчество

Необходими са време, търпение и похвали, защото може да бъде и доста изнервящо и цапащо занимание

В кулинарния блог днес: гурме наслади за всички сетива
Eat Cook Love02 АПРИЛ 2014

Гурме изкушения и нови предизвикателства

Вдъхновена от пролетта и промените, които носи, се впускам в нещо ново...

Eat Cook Love: Пухкав рикота мус с филе от сьомга
Eat Cook Love28 ЯНУАРИ 2014

Пухкав рикота мус, обвит от нежно пушено филе от сьомга

Днес споделям с вас една от рецептите от новогодишното ми меню

Eat Cook Love: Любимите рецепти от детството
Eat Cook Love07 ЯНУАРИ 2014

Любимите храни от детството, които ни напомнят с носталгия за миналото

Надявам се моите дъщери да съхранят в съзнанието си спомени от уюта на домашно приготвената храна