Блогове : Eat Cook Love17 ФЕВРУАРИ 2015

Готвенето с децата възпитава усет към естетика, въображение и творчество

Необходими са време, търпение и похвали, защото може да бъде и доста изнервящо и цапащо занимание

Кекс с бадеми, лайм и кокос

Готвенето с децата възпитава усет към естетика, въображение и творчество

Продукти:

200 г фино смлени бадеми (или макадамия)
40 г брашно
Щипка сол
6 яйца
165 г захар
кората от един лайм
45 г кокосови стърготини

Продукти за лимоновата глазура:

125 г пресята пудра захар
5 с.л. сок от лайм
кора от лайм и лимон за украса

Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете бадемите, солта и брашното в блендер и ги смелете ситно.
Разделетежълтъците от белтъците. Добавете захарта при жълтъците и разбийте смиксер, докато получите пухкав крем. Сложете кората от лайм и кокоса.Добавете и ванилия. Разбъркайте и изсипете смляната суха смес, катовнимателно разбърквате. Накрая добавете и разбитите белтъци на сняг.Бъркайте само с дървена лъжица или шпатула. Изсипете сместа вправоъгълна форма за кекс и печете 40 минути, докато стане златист иклечката излиза суха. Ако желаете можете да го покриете с фолио отгоре,за да не изгори.

Докато кексът се пече пригответе глазурата.Смесете пудрата захар и сока от лайм в купа и бъркайте до хомогенност.Извадете топлия кекс и го намажете с глазурата. Поръсете с настърганакора от лайм и лимон. Изчакайте напълно да се охлади, преди да горазрежете.

Адаптирано от Рецептите на Бил

Да ви е сладко и до нови срещи!

Нашият семеен пикник край Паничище

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА EAT COOK LOVE

В кулинарния блог днес: гурме наслади за всички сетива
Eat Cook Love02 АПРИЛ 2014

Гурме изкушения и нови предизвикателства

Вдъхновена от пролетта и промените, които носи, се впускам в нещо ново...

Eat Cook Love: Пухкав рикота мус с филе от сьомга
Eat Cook Love28 ЯНУАРИ 2014

Пухкав рикота мус, обвит от нежно пушено филе от сьомга

Днес споделям с вас една от рецептите от новогодишното ми меню

Eat Cook Love: Любимите рецепти от детството
Eat Cook Love07 ЯНУАРИ 2014

Любимите храни от детството, които ни напомнят с носталгия за миналото

Надявам се моите дъщери да съхранят в съзнанието си спомени от уюта на домашно приготвената храна

Eat Cook Love: Участието на Ани в "Щипка сол" и как се правят прочутите арменски курабии
Eat Cook Love15 ОКТОМВРИ 2013

Прочутите арменски сладки

Осветление... Камера... Снимаме... в "Щипка сол"