Beauty23 МАЙ 2023

Защо да се доверим на La Roche-Posay при проблемна кожа?

И кои са най-предпочитаните продукти, които ще се превърнат във ваш най-добър приятел.

Фотография: Pexels

Проблемната кожа е съпроводена с физически и психически дискомфорт и има пряко отношение към качеството на живот. La Roche-Posay се оценява като една от най-ефикасните дермокозметики в терапията ѝ както от дерматолозите, така и от потребителите. 

Какво трябва да знаете за марката La Roche-Posay? 

La Roche козметика има няколко определящи характеристики: 

  • безкомпромисна харта за формулиране – формулите на “Ла Рош Позе” се разработват според изисквания за безопасност, надхвърлящи изискванията на международните стандарти; 
  • минимален брой щадящи съставки в оптимална концентрация – мощни и нежни, съдържат само необходимото и нищо излишно; 
  • строги клинични тестове под дерматологичен контрол за ефикасност и безопасност дори за най-чувствителната кожа; 
  • липса на консерванти, аромати, дразнещи и изсушаващи съставки във формулите на “Ла Рош Позе”; 
  • хипоалергенни и некомедогенни – установено с многократни изследвания. 

Емблематичната съставка на марката е термалната вода La Roche-Posay, Франция, дала името си на лабораторията, работеща от 1975. Тя е чиста, с почти неутрално pH и с добра комбинация от минерали и микроелементи. Богата е на селен – силен антиоксидант и важен участник в метаболизма на клетката. Термална вода La Roche-Posay се слави с успокояващите си и антиоксидантни свойства, хидратира дълбоко и трайно. 

За разработката и тестването на високотолерантната си козметика “Ла Рош Позе” си партнира с водещи дерматолози от цял свят. Възползва се от непрекъснатия напредък на дерматологичната наука, за да създаде безопасна и високорезултатна грижа за кожата, независимо дали тя е реактивна и алергична, предразположена към акне, с розацея или екзема. 

Защо да се доверим на La Roche-Posay при проблемна кожа?

Защо е подходяща при проблемна и чувствителна кожа? 

Лицето (и тялото) ви е мазно и лъщящо или има видими разширени пори, черни точки, възпалени пъпки и други несъвършенства? Независимо дали сте на тийнейджърска възраст или сте родители на тийнейджър, голям е шансът кожата ви да е проблемна. Можете да се справите с положението, като използвате точните формули на “Ла Рош Позе”. 

Марката е специализирана в изследване на чувствителността и склонността към атопия. Повишената чувствителност може да засегне всеки тип. Затова всяка от сериите на La Roche Posay съответства на нуждите на редица общи проблеми и всички продукти (и тези за коса) са дерматологично тествани върху атопична и/или реактивна кожа за алергии и раздразнения. Винаги можете да намерите формула “Ла Рош Позе”, максимално подходяща за вас. 

Пробвайте според нуждите си с “Ефаклар дуо” за мазна, склонна към несъвършенства, с “Липикар” – при суха, с “Цикапласт” – за хидратиране при много суха с опъване, сърбеж, зачервяване. 

Кои са най-предпочитаните продукти на “Ла Рош Позе” 

В различни региони, при различни възрастови групи най-популярни са различни артикули на “Ла Рош Позе”. Затова пък се очертават ясно сериите – първенци в потребителското търсене: 

Защо да се доверим на La Roche-Posay при проблемна кожа?

Effaclar 

Продуктова серия за мазен и склонен към акне епидермис, който освен това е и чувствителен. Съдържа всичко необходимо за обгрижването му. За лесен избор се предлагат комплекти за грижа в две и три стъпки. А вероятно най-популярните формули на най-търсената серия на “Ла Рош Позе” са Effaclar Duo. Те се предлагат в 3 варианта: 

  • Effaclar Duo, хидратиращ крем за мазна и склонна към пъпки, черни точки, петна; 
  • Effaclar Duo, ежедневен матиращ овлажнител с двойно действие при склонност към несъвършенства; 
  • Effaclar Duo, матиращ овлажнител с двойно действие с фин нюанс за склонна към несъвършенства. 

Защо да се доверим на La Roche-Posay при проблемна кожа?

Lipikar 

Базовите съставки на грижата за сухия епидермис, успешно заместващи загубените липиди и масла, са глицерин, ниацинамид, масло от ший, термална вода La Roche-Posay. Формулите незабавно облекчават състоянието, подходящи са и за бебета и деца. 

Защо да се доверим на La Roche-Posay при проблемна кожа?

Toleriane 

Насочена е към алергична, хиперчувствителна и реактивна кожа. Формулите – според практиките на “Ла Рош Позе” – се характеризират с минималистичен състав, преминали са през строги дерматологични тестове. Съдържат масло от ший и глицерин за подкрепа на защитната кожна бариера, невросензин за успокояване и намаляване на чувствителността. 

Защо да се доверим на La Roche-Posay при проблемна кожа?

Cicaplast 

Нейните формули помагат при сухота, опъване, сърбеж и зачервяване. Осигуряват ви контрол върху неприятните усещания с активните вещества пантенол, глицерин, термална вода La Roche-Posay. 

Защо да се доверим на La Roche-Posay при проблемна кожа?

Anthelios 

Гарантира надеждна защита не само от UVA и UVB лъчения, но и от инфрачервени лъчи. Серията осигурява слънцезащита за всеки – от бебета до възрастни, включително за хора с атопия или акне. “Ла Рош Позе” е първият производител, въвел филтър, предпазващ едновременно от къси и дълги UVA лъчи. 

La Roche Posay е една от най-препоръчваните от дерматолозите дермокозметики поради меките формули, съответстващи на много широк спектър от нужди – включително проблемност, чувствителност, слънцезащита. Оценявана е високо за насочеността към акне, екзема, сухота. С “Ла Рош Позе” вие осигурявате по-добър живот за проблемната си кожа с повишена чувствителност и предпазвате от проблеми нормалната. 

Най-лесно и с надеждна гаранция за качество и сигурност е да поръчате La Roche Posay от проверена онлайн аптека.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Станете следващата звезда на фризьорството в България
Beauty новини14 СЕПТЕМВРИ 2023

Станете следващата звезда на фризьорството в България

Запишете видео и сбъднете мечтата си още днес.

Съвършенството е само на крачка разстояние
Beauty продукти21 ЮЛИ 2023

Съвършенството е само на крачка разстояние

It Cosmetics e решението за всеки проблем този сезон.

Galen
Beauty14 ЮНИ 2023

Защо е важно да се предпазваме от слънцето?

Експертите дават отговори на най-важните въпроси.

SPF
Beauty28 МАЙ 2023

Разбира се, че ежедневната слънцезащита е изключително важна

Как дерматолозите съветват да включите SPF в своята рутина, разказваме по-долу.