Beauty21 ЮЛИ 2022

Вреди ли слънцето на косата ни?

Разказваме как да предотвратите проблемите и да запазите блестящия ѝ външен вид дори през лятото.

Дългата коса е символ на женственост и сексапил, истинска красота за окото. За да е красива косата, тя трябва да е здрава. А дългата коса изисква много отдаденост и грижа.

Когато решите да имате дълга коса, чакате докато порасне доста, през цялото време оформяте, подхранвате и давате куп пари за балсами и маски. А след това да загубите блясъка и красотата й само за няколко летни месеца, не си заслужава. Дългата коса сега е актуална, така че нежният пол трябва да се грижи подобаващо за своята.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

През лятото се изискват специални грижи за косата. Жаркото слънце, горещият въздух, сухият вятър влияят лошо на състоянието на косъма. Не само това, но той се изсушава, става по-чуплив, започва да цъфти. Ако нищо не се предприеме, ще трябва да кажете сбогом на скъпоценните сантиметри. Нека да разгледаме кои са летните фактори, които разрушават красивата ни коса.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Слънчеви лъчи

Приятно е да галите с ръка собствените си коси, когато те са здрави. Само че слънцето понякога е толкова агресивно,че краищата до края на лятото стават на метла. Преките слънчеви лъчи я лишават от влага, изтъняват я, изчерпват необходимите полезни вещества от нея.

А в крайна сметка, за да се поддържа здравословен блясък, еластичност, тя се нуждае от 16 аминокиселини, липиди, желязо, цинк, магнезий, ретинол, аскорбинова киселина, витамин РР, витамини от групата В. Затова използвайте два пъти повече маски за коса и витамани като ампули. Задължителен е и UV спрейът, който трябва да ви стане като навик да впръсквате в косата си преди излизане.

Вреди ли слънцето на косата ни?

Вятър

В действителност, вятърът е като сешоар, който е включен постоянно. Така дехидратира естествената структура, повишава чупливостта и накъсването на косъма. Затова когато има вятър връзвайте косата си на кок или я покривайте със шапка.

Вреди ли слънцето на косата ни?

Морската вода

Високото съдържание на сол в морската вода не допринася за нищо хубаво. Заради нея косата става твърда и протеините в нея се отмиват. След къпане в морска вода може да се увеличи и косопада. Вреден за здравето и красотата на кичурите е и хлорът, с който е богата водата в плувните басейни. В този случай използвайте маски съдържащи протеини или заздравяващи косъма.

Вреди ли слънцето на косата ни?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Това са дънките, които ще носим тази есен
Съвети & тенденции26 СЕПТЕМВРИ 2022

Това са дънките, които ще носим тази есен

Днес говорим за онази част от гардероба ни, която никога не липсва.

Нарът е нашият нов съюзник в красотата
Съвети & тенденции23 СЕПТЕМВРИ 2022

Нарът е нашият нов съюзник в красотата

Тази супер храна е чудесна както за тялото, така и за красотата ни. Ето защо и как да можем да я консумираме.

Как да съчетаем токчета с пола според Селена Гомес?
Звезден стил23 СЕПТЕМВРИ 2022

Как да съчетаем токчета с пола според Селена Гомес?

Модните тенденции ни показват, че и този сезон не можем да пропуснем чаровните кроп топове и мини поли в гардероба си.

Inspo за есенни устни според знаменитостите
Грим19 СЕПТЕМВРИ 2022

Inspo за есенни устни според знаменитостите

Днес ще ви споделим всичко, което трябва да знаете, за да не бъдете хванати неподготвени за новия есенен сезон.