Beauty : Коса29 ОКТОМВРИ 2020

Косата и смяната на сезона

Проблемът със сезония косопад и как да го решим

Косата често сигнализира за различни проблеми в тялото. Косопадът е често срещан проблем, който може да е провокиран от всякакви фактори – неправилно хранене, липса на витамини, стрес. През есента косопадът е по-често срещан проблем, отколкото предполагате, затова днес обръщаме внимание на този проблем.

Косата и смяната на сезона

Какво трябва да знаете

През есента нивото на хормона естроген в тялото намалява, което провокира не само косопад, но и хронично повишаване на кръвното налягане, забавяне на метаболизма и съответно – покачване на теглото, нарушена когнитивна функция.

Какво да правите

Докато тялото ни се нагажда към новия сезон, е нормално да има хормонални изменения в него, които ние не можем да спрем. Но тук на помощ идват фитоестрогените – вещества, съдържащи се в растенията, които имат структура и действие подобно на естествените естрогени.

Те помагат да се запълни дефицитът на естествения хормон, който пък укрепва състоянието на косата. Ако дадете на тялото си необходимото количество фитоестрогени, ще предотвратите драстичния косопад този сезон.

Косата и смяната на сезона

Фитоестрогените могат да се приемат под формата на хранителни добавки (след задължителна консултация с лекар) или чрез правилната диета. Можете да си ги набавяте, като консумирате често ядки, които имат много съединения на растителна основа, соя, лен, спанак и бобови храни.

Температурните промени също са причина за това здравето на косата да отслабне. Когато излизате навън в по-студен ден, не забравяйте шапките. Освен че са чудесно попълнение към стила, те предпазват вас от изстиване, а косата ви от стреса, причинен от ниските температури.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.
Коса02 МАРТ 2023

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.

Пролетта чука на вратите ни и е време да видим какви ще бъдат най-предпочитаните модни тенденции при прическите този сезон.

Диско къдриците отново са на мода
Коса24 ФЕВРУАРИ 2023

Диско къдриците отново са на мода

Точно така! Те са отново тук, за да ни напомнят, че това е една от най-сексапилните прически.

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа
Коса20 ЯНУАРИ 2023

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа

Ако съществуваше титлата „богиня на прическите“, тя с право щеше да принадлежи на актрисата.

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома
Коса16 ОКТОМВРИ 2022

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Колкото и да не ви се вярва всъщност е много важно да ексфолирате скалпа си.