Beauty : Коса19 НОЕМВРИ 2012

Как да запазиш блясъка на косата си

Липсата на блясък на косъма е един от най-честите проблеми, с които сесблъскват повечето жени. Това е проблем, който е пряко свързан сфизическото състояние на косата.

Липсата на блясък на косъма е един от най-честите проблеми, с които се сблъскват повечето жени. Това е проблем, който е пряко свързан с физическото състояние на косата.

Когато повърхността на косъма не е гладка, той не отразява светлината равномерно.
Химически процеси като боядисването и къдренето, честото сушене със сешоар, прекомерната употреба на стилизанти или недоброто изплакване на шампоани, балсами и маски са основните причини за нарушаване на структурата на косъма.

Съвети за блестяща коса:

• Избягвай “твърдата” вода, която съдържа прекалено голямо количество калций и прави косъма груб и без блясък. Ако смяташ, че водата в твоя район е такава, монтирай специален филтър за вода.
• Никога не търкай косата си с кърпа. Триенето отваря косъма и това създава проблеми, така че е по-добре да завиеш косата с хавлиена кърпа, която ще абсорбира водата.
• Внимавай как сушиш косата си със сешоар. Правилното движение, за да „затвориш“ косъма е както фризъорът ви го прави: от върховете към краищата, с горещ въздух и бързи движения, за да не се изгори косата, а още по-добре е да завършиш сушенето със студен въздух.
• Използвай смес от вода и 1/2 чаша оцет при последното изплакване на косата. Това ще премахне остатъците от шампоан и балсам. Също така избягвай много горещата вода за измиване на косата и я изплаквай с хладка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.
Коса02 МАРТ 2023

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.

Пролетта чука на вратите ни и е време да видим какви ще бъдат най-предпочитаните модни тенденции при прическите този сезон.

Диско къдриците отново са на мода
Коса24 ФЕВРУАРИ 2023

Диско къдриците отново са на мода

Точно така! Те са отново тук, за да ни напомнят, че това е една от най-сексапилните прически.

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа
Коса20 ЯНУАРИ 2023

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа

Ако съществуваше титлата „богиня на прическите“, тя с право щеше да принадлежи на актрисата.

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома
Коса16 ОКТОМВРИ 2022

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Колкото и да не ви се вярва всъщност е много важно да ексфолирате скалпа си.