Beauty : Коса13 СЕПТЕМВРИ 2018

Как да подготвим косата за есента

Новият сезон е вече тук и е време да се погрижим за гривата си

След летните жеги, косата е суха и нацъфтяла и затова трябва да й обърнем особено внимание

Независимо колко усилия (и продукти) полагаме, за да предпазим косата си от вредното влияние на слънчевите лъчи, в края на лятото обикновено тя е суха и нацъфтяла.

През есента времето вече не е толкова топло, но това не го прави по-милостиво към косата. Влагата и дъждовете също са вредни за косъма и съответно се налага да използваме специални продукти с които да преоткрием здравето и красотата на косата си.

10 натурални продукта за грижа за косата

Хидратация

Това може би е първата и най-важна стъпка към подготовката на косата за новия сезон. Жегите са безпощадни и изсушават косъма, така че да хидратираме косата си е най-доброто нещо, което може да направим за нея в началото на есента. Особено внимание трябва да се обърне на краищата на косата, които когато са сухи, често пъти се сплитат или цътфтят.

“Тежки” масла

За да запазим хидратацията за по-дълъг период, е препоръчително да нанасяме масла, които запечатват хидратацията в косъма. Освен това, маслата със запечатващ ефект предпазват косата и от студения въздух и вятър през есента. Ако все пак този тип по-“тежки” масла не понася добре на косата ви, потърсете такива с по-лека текстура и формула.

Как да подготвим косата за есента

Балсамът!

Честата употреба на балсам през есента е направо задължителна. Може да потърсите балсами, които са предназначени именно за сезона или с други думи такива, които възстановяват структурата, блясъка и издържливостта на косъма. Ако не желаете да използвате балсам при всяко къпане, се постарайте това да се случва поне веднъж седмично.

Ретро вълната ще завладее и прическите тази есен

Повече вода

Да хидратирате косата външно чрез продукти и масла е чудесна идея, но не забравяйте, че и вътрешната хидратация е от значение за здравето и красотата на косъма. Опитайте се да пиете достатъчно вода през деня и така не само, че ще хидратирате косата си, но това ще окаже благоприятен ефект и върху кожата и фигурата ви.

Предпазвайте косата

Студеният вятър и дъждовното време могат да нанесат големи щети върху косата, независимо колко продукта използвате. За да си осигурите оптимална защита от климатичните условия през есента, не забравяйте да слагате шапка или пък модерните сега ленти за коса, а в краен случай поне използвайте чадър.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.
Коса02 МАРТ 2023

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.

Пролетта чука на вратите ни и е време да видим какви ще бъдат най-предпочитаните модни тенденции при прическите този сезон.

Диско къдриците отново са на мода
Коса24 ФЕВРУАРИ 2023

Диско къдриците отново са на мода

Точно така! Те са отново тук, за да ни напомнят, че това е една от най-сексапилните прически.

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа
Коса20 ЯНУАРИ 2023

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа

Ако съществуваше титлата „богиня на прическите“, тя с право щеше да принадлежи на актрисата.

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома
Коса16 ОКТОМВРИ 2022

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Колкото и да не ви се вярва всъщност е много важно да ексфолирате скалпа си.