Beauty : Коса04 МАЙ 2017

8 начина да придадем страхотен обем на косата

Пудрата е ваш приятел, пресата – не!

Всеки фризьор ще ви каже, че никога не трябва да пропускате балсама, когато миете косата си. Независимо дали тя е прекалено тънка, права или къдрава, той трябва да е неразделна част от грижата ви за нея. Единственото и най-важно правило при неговото използване е да го нанасяте единствено по дължините и краищата, никога в корените. В противен случай само ще утежните кичурите и ще засилите омазняването.

Противно на очакванията, този продукт е различен от спрейовете за текстура и сухите шампоани. Пудрата се масажира в корените, повдигайки кичурите от основата и придавайки обем на косата, независимо от прическата.

Ако трябва да сме честни, радваме се, че идеално правата коса вече не е на мода! Изправените кичури неизменно карат косата да изглежда в пъти по-тънка. Права коса, но с приятен обем, се постига със сешоар и дебела четка, а резултатът дори е по-траен.

Следващият път, когато посетите фризьора си, поискайте прическа на етажи. Подстрижката на черта често няма обем, тъй като еднаквата дължина причинява утежняване. В същото време няколкото стратегически оформени етажи, обрамчващи лицето, няма да навредят на дължината й.

Независимо дали използвате сешоар, или оставяте косата да изсъхне сама, малко продукт ще оформи кичурите и ще придаде повече текстура. Заложете на такъв с лека формула, която няма да "слепи" космите един към друг и се придържайте към дължините.

Машите са най-добрият ви приятел, в случай, че косата ви по природа е без обем. Не е задължително непрекъснато да я подлагате на топлинно третиране. От време на време редувайте с ролки, поставени на полуизсъхнала коса.

На нашия пазар вече могат да се намерят пудри, предназначени за изтъняваща в корените коса или времето между две боядисвания.

Ако придадете на косата си достатъчно текстура с правилния продукт, прическата с плитки ще изглежда в пъти по-добре. Заложете на сух шампоан или спрей и използвайте по дължините, като след това разнесете продукта с пръсти.

Проблемът с липсата на обем в косата далеч не се отнася единствено до жените с тънка или прекалено права грива. 

Плътната коса често е прекалено тежка и освен, че понякога се омазнява в корените, има тенденция да се слепва по дължините. Това важи и за чупливите и къдрави коси, за които дамите знаят, че стилизиращите продукти са задължителни. Прекаляването с тях също е една от основните причини за липса на обем. 

Правилният подход и правилните продукти имат главна роля в придаването на повече плътност на кичурите и така желания обем в корените. По-долу сме събрали 8 съвета от експертите, които да ви насочът към подходящия тип стилизиране, а и да ви покажат къде вероятно бъркате. Вижте ги!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа
Коса20 ЯНУАРИ 2023

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа

Ако съществуваше титлата „богиня на прическите“, тя с право щеше да принадлежи на актрисата.

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома
Коса16 ОКТОМВРИ 2022

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Колкото и да не ви се вярва всъщност е много важно да ексфолирате скалпа си.

Как да посрещнем есенния косопад?
Коса08 ОКТОМВРИ 2022

Как да посрещнем есенния косопад?

В този период на преход е обичайно да наблюдаваме по-последователна загуба на коса.

Pumpkin Spice: Нюансът за коса на есента
Коса19 СЕПТЕМВРИ 2022

Pumpkin Spice: Нюансът за коса на есента

Малко преди да посрещнем официално есента, плахо започваме да възприемаме новите тенденции.