Beauty : Коса16 ЮНИ 2016

5 прически от червения килим, перфектни за лятото

Вдъхновяваме се от Емили Ратайковски, Карли Клос и компания

Моделът ни припомня защо хлабавата ниска плитка е класически избор за топлите дни. Носим я на плажа или на разходка вечер, в допълнение към ефирна дълга рокля в бохемски стил и ниски сандали.

На пролетните дефилета видяхме много примери за това как да носим диадеми в косите, а Хилари Рода демонстрира как точно да я съчетаем с нисък и усукан кок.

Актрисата също е избрала хлабав кок, хванат ниско на тила й, но с повече обем в основата. Лицето й пък е обрамчено от леко навити кичури.

Карли пък залага на висок кок, който много от вас вероятно свързват с фитнеса или моментите, в които косата просто пречи. Но ето, че прическата е подходяща и за червения килим! С малко повече текстура и отново няколко небрежно падащи кичури, този стил ще ви спаси в топлите летни вечери.

Косата на Сара е оформена в красива и романтична плитка тип "корона", минаваща от единия край на главата й до другия. Най-лесният начин да постигнете прическата е да разделите косата на две, а след това да срещнете плитките на тила си, закрепвайки ги с фиби.

От сватбите през брезкрайните съботни вечери до нощите край морския бряг, лятото е сезонът, в който социалният ни живот е в истински разцвет. 

Но с цялата тази динамика понякога е трудно да се справяме с косата си, като тук не забравяме и факта, че през влажните и топли дни сложните прически просто не са опция. За щастие, вдъхновението за семпли и лесни за направа кокове и плитки е наистина безкрайно, щом погледнем стилните визии на любимите ни звезди.

Карли Клос, Емили Ратайковски и компания пренесоха небрежните прически и на червения килим, и точно те ни дават няколко идеи, които с удоволствие да копираме през лятото.

Вижте ги! (Снимки: Profimedia) 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.
Коса02 МАРТ 2023

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.

Пролетта чука на вратите ни и е време да видим какви ще бъдат най-предпочитаните модни тенденции при прическите този сезон.

Диско къдриците отново са на мода
Коса24 ФЕВРУАРИ 2023

Диско къдриците отново са на мода

Точно така! Те са отново тук, за да ни напомнят, че това е една от най-сексапилните прически.

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа
Коса20 ЯНУАРИ 2023

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа

Ако съществуваше титлата „богиня на прическите“, тя с право щеше да принадлежи на актрисата.

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома
Коса16 ОКТОМВРИ 2022

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Колкото и да не ви се вярва всъщност е много важно да ексфолирате скалпа си.