За какво жадува сухата кожа

Подарете си специална грижа през лятото с Flexitol

Кожата е един от най-важните органи, изпълняващ ролята на бариера между организма и външната среда. Когато обаче кожата се дехидратира, тя става суха, груба и люспеста.

Започва бързо да се състарява и може да започне дори да се напуква, което не е никак приятна гледка. 
Всичко това са симптоми на т. нар. „суха кожа” или кожна ксероза, които могат да ни изкарат извън… кожата ни. Те засягат по-откритите области от тялото, като ръцете, краката, коленете, лактите и лицето. Това означава само едно: непрекъснато неудобство от факта, че всички виждат удебелената и напукана кожа в проблемните области
Представяме ви продуктите от серията Flexitol, създадени за активно хидратиране на кожата! Flexitol са медицински изделия, които се предлагат в над 40 държави по света и се препоръчват от лекари и фармацевти. Те са подходящи при много суха и чувствителна кожа, особено в областта на ръцете, краката, ходилата, ноктите. 
За какво жадува сухата кожа
Серия Flexitol предлага най-ефикасните медицински формули срещу сухи и напукани ходила, мазоли, много сухи ръце, сухи и напукани устни, много сухи и напукани пети и прекомерно суха кожа на цялото тяло, особено лактите и коленете. Продуктите Flexitol съдържат комбинации от изключително ефикасни съставки, като например кожни емолиенти, антиоксиданти, билкови екстракти, алфа-хидрокси киселини и др. Те омекотяват твърдата, груба кожа, ексфолират мъртвите кожни клетки и стимулират растежа на нови, здрави клетки на кожата. Висото съдържание на урея (карбамид) е основна съставка в гамата на Flexitol. Урея представлява естествен, хидратиращ кожата компонент, който увеличава задържането на вода в кожата и противодейства на кожната дехидратация. La Corium Health – австралийската компания, създала марката Flexitol, е основана още през 1990 г. 
Не забравяйте, че освен неестетична, прекомерно сухата, напукана кожа е и опасна. Тя позволява проникването на бактерии, които могат да инфектират кожата. Flexitol е отлично решение за интензивно възстановяване на прекомерно сухата, напукана кожа. За съвсем кратък период от време, Flexitol връща нормалното състояние на кожата и изглажда загрубелите кожни участъци.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY ПРОДУКТИ

Топ 5 марки за красота, собственост на знаменитости
Beauty продукти10 ЮЛИ 2022

Топ 5 марки за красота, собственост на знаменитости

От Fenty до Flower, нашият обзор представя знаменитостите, които са допринесли както за качеството, така и с експертния си опит на пазара.

Балсамът за устни, който измести червеното червило
Beauty продукти25 ДЕКЕМВРИ 2021

Балсамът за устни, който измести червеното червило

Известният Black Honey балсам на Clinique е най-големият хит през 2021

Продуктите за кожа, от които един мъж се нуждае
Beauty продукти12 НОЕМВРИ 2021

Продуктите за кожа, от които един мъж се нуждае

Ако искате силното рамо до вас да присъства освен с всичко друго и с поддържан външен вид, покажете му тези продукти

Бюджетните бюти продукти и тазгодишната Met Gala
Beauty продукти16 СЕПТЕМВРИ 2021

Бюджетните бюти продукти и тазгодишната Met Gala

Maybeline и TREsemmé бяха сред брандовете, отговорни за грима и прическите на Met Gala 2021.