Защо Скорпион и Козирог изпадат в най-дълбоките депресии

И как различните зодии се справят с тези епизоди

Определени зодии имат по-висок риск да изпаднат в депресия, а когато това се случи, състоянието често е тежко и продължително.

Депресията е сериозно здравословно състояние за всеки човек и налага да потърсим компетентна лекарска помощ. Има типове хора, които рядко стигат до дълбока депресия, както и такива, склонни към меланхолия, песимизъм и затваряне в себе си. При тях рискът от тежка депресия е по-висок.

В Зодиака за най-застрашени се приемат знаците Козирог и Скорпион.

КОЗИРОГ
Козирозите са работливи, амбициозни и целеустремени, но много критични към себе си. Типичният Козирог страда от песимизъм и когато му е тежко, се затваря в себе си. До последно ще отрича пред себе си, че има проблем, което е опасно и в случай на депресия тя може да се задълбочи по тази причина.

СКОРПИОН
Хора на силните страсти и крайните емоции. Скорпионите приемат много тежко всяка обида и дори най-дребното предателство, за което страдат по-дълбоко от всеки друг знак. Изпаднат ли в депресия, като че ли сами се тласкат още по-дълбоко към дъното, защото природата им е такава – търсят най-ниската точка, в която да преживеят катарзис и да се оттласнат нагоре, по-силни отпреди. И обикновено успяват, макат цената за това да са много тежки и “черни” състояния.

За какво тъгуват мъжете от всяка зодия след раздялата

Защо Скорпион и Козирог изпадат в най-дълбоките депресии

ВОДОЛЕЙ
Живеят в свой собствен свят и понякога стават разсеяни и раздразнителни. Ще познаете, че са в лошо емоционално състояние, ако започнат да избухват по-често. Но рядко изпадат в тежка или продължителна депресия.

РИБИ
Типични за тях са мини-депресиите. Рибите могат да изпаднат в мрачно състояние на духа по няколко пъти на ден, след което сами спонтанно изплуват от него. Ако обаче се стигне до клинична депресия, стават много уязвими и имат чувството, че никой не ги разбира.

ОВЕН
Трудно е да познаеш, че един Овен е в депресия. Те държат да командват парада винаги и крият, че се чувстват зле. Издава ги обаче това, че стават агресивни, дори без да са сериозно провокирани. Състоянието може да ги измъчва дълго, защото са твърде арогантни да поискат помощ.

ТЕЛЕЦ
Типичният Телец не е склонен към чести депресии. Мрачните му състояния обикновено са причинени от конкретен проблем, като Телецът предпочита да се справи директно с него, вместо да потъва в униние.

Малко хора знаят това за зодиите

БЛИЗНАЦИ
Депресивните състояния на Близнаците рядко са сериозни. Този въздушен и много комуникативен знак обикновено не се затваря в собствения си свят. Общуването с другите и постоянната динамика в ежедневието му помагат да не се остави депресията да го завладее.

РАК
Раците са свръхемоционални и когато са наранени, това често води до депресия. В тяхното въображение предателството започва да добива чудовищни мащаби и това ги смачква. Подкрепата на семейството и приятелите е това, което помага да се изправят на крака. Склонни са към хранителни разстройства.

ЛЪВ
Природата на Лъва в голяма степен го предпазва от тежки депресии. Лъвовете изразяват емоциите си по драматичен начин, в това число и тъгата. Търсят внимание, когато са в лошо настроение, но така пък проблемът остава на светло и обикновено не се задълбочава. Кратките пътувания или просто малко шопинг терапия обикновено са им достатъчен антидепресант.

ДЕВА
Твърде самокритични и често тревожни, Девите са предразположени към депресия. Притесняват се за всичко и го премислят по милион пъти, изпадат в песимизъм. Това ги прави мрачни, те пък се обвиняват, че са изпаднали в меланхолия и в този омагьосан кръг нещата могат да се влошават до безкрай. Изходът е да се организират и да се занимават активно с полезни неща. Работата е добра терапия за тях – нищо не ги ободрява така, както това да се чувстват полезни.

4 зодии, които често остават неразбрани

ВЕЗНИ
Везните се стремят към хармония и баланс във всичко – често и на всяка цена. Това касае и емоциите им. Когато нещо ги накара да изпитват непознати и “твърде бурни” според тях чувства, могат да изпаднат в мрачност и депресия. Трябва да се научат да не приемат всяка конфликтна ситуация като нещо фатално. Смяната на обстановката, например като попътуват, обикновено им се отразява много добре.

СТРЕЛЕЦ
Когато са напът да изпаднат в депресия, Стрелците стават свръхактивни. Обратно на повечето хора, в такива моменти те излизат повече, търсят контакт дори с хора, на които не са се обаждали отдавна, планират всякакви развлечения. Бързат да излязат от депресивното състояние, защото ги кара да се чувстват не на себе си. И макар активният начин на живот и общуването като цяло да влияят положително, Стрелците трябва да се научат да не си заравят главата в пясъка за проблема, който изначално ги е тласнал към депресията.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА АСТРО СЪВЕТИ

Как да се обличате според зодията си?
Астро съвети04 НОЕМВРИ 2022

Как да се обличате според зодията си?

Астрологията и модата се събират и ето какво ви казват.

Любима етно кухня според зодията
Астро съвети09 СЕПТЕМВРИ 2022

Любима етно кухня според зодията

Влияе ли астрологията на вкусовете ни? Е, нека видим.

Идеалната професия според зодията
Астро съвети03 АВГУСТ 2022

Идеалната професия според зодията

Да работиш това, което харесваш е истински късмет. Нека видим коя е подходящата професия за вас според зодиакалния ви знак.

Кой е идеалният сериал на Netflix за вас според зодията ви?
Астро съвети22 ЮЛИ 2022

Кой е идеалният сериал на Netflix за вас според зодията ви?

Ако търсите вдъхновение за нова телевизионна обсесия, звездите идват на помощ.