Как да декорираме дома си според зодията

Телците обичат романтиката, Везните – неутралните цветове

Овните имат огнен характер и често се чувстват привлечени от цветове като жълто, оранжево и червено, съчетанията помежду им и тези с други, контрастни нюанси. Те са много динамични и спонтанни, често обичат да експериментират в кухнята и да канят куп приятели на вечеря, за да покажат уменията си.

Чувствителните Телци обожават изкуството, романтиката и домашния уют. Тъй като обичат да си стоят вкъщи, превръщат своя дом в истинска крепост, стараейки се да го направят максимално удобен. Ценят музиката и книгите, затова често излагат колекциите си на видимо място.

Социалните и обичащи живота Близнаци обожават шумните компании. Техните домове често разполагат с огромни пространства, широки дивани и големи маси, където да могат да съберат всичките си приятели на по чаша вино, вечеря или филм. Стилът им е изчистен и модерен, но винаги поставят акцент под формата на аксесоар, цвят или картина.

Раците са много сантиментални и обожават всяко нещо в дома им да разказва някаква история. Именно заради това пазаруват по нещо от всяко място, което посещават. Колекционират спомени и стените им са отрупани със снимки, подредени по артистичен начин.

Лъвовете са душата на компанията, но и семейството също играе важна роля в живота им. Винаги са готови да посрещнат у дома гости и роднини. Прекарват най-много време в кухнята и трапезарията, и отделят най-голямо внимание на тяхното обзавеждане, избора на маси, столове и прибори.

Девите са много организирани и обичат всичко да е семпло. Винаги се стремят всичко да е разпределено по тип и подредено в шкафове, лавици и рафтове. Декорът им е отражение на практичната им натура, но в него винаги присъства интересен детайл под формата на неочакван принт, котранстен цвят и т.н.

Везните обожават качествените стоки и няма да се замислят, ако се наложи да инвестират повече пари в нещо, което ще ползват дълго. Хармоничният им характер диктува стремежа им личното им пространство да е добре балансирано и елегантно подредено. Обичат неутралните цветове и естествената светлина.

Скорпионите са мистериозни създания и обичат домовете им да отразяват тази тяхна черта. Често се стремят да подбират луксозни материи и мебели с метални детайли, експериментират със съчетанията и различните стилове. Гледат на дома си като на убежище от света и се стремят да оставят личен отпечатък в него.

Авантюристичната страна на Стрелците и тяхната любов към пътуванията намира отражение в домовете им. Смесват стилове, характерни за различните държави и поставят на видно място любимите си сувенири. Еклектиката ги привлича, но комфортът остава на първо място.

Козирозите са много земни и не харесват прекаления кич. Затова се стремят към минималистичен интериор и земни тонове, които ги карат да се чувстват комфортно. Обичат декорират дома си с изкуство, свързано с най-големите им страсти.

Водолеите имат афинитет към технологичните играчки, които правят живота им по-лесен. В повечето случаи избират монохромни съчетания, мебели и декор, които запазват естествената светлина в стаите. Не обичат претъпканите пространства и затова не прекаляват с елементите вкъщи.

Рибите по душа са бохеми, а това се отразява на вкуса им към обзавеждането. Обичат еклектиката и често избират етно елементи, които поставят на почетно място в дневната и спалнята. Обожават огромните свещи, ароматни пръчки и френските прозорци, които ги карат да се чувстват по-близо до природата.

Знаете ли, че в зависимост от качествата на характера ви, определяни от зодиакалният знак, под който сте родени, можете да подберете интериора в дома си? 

Така например има зодии, които ценят домашния уют повече от други, стремейки се да превърнат къщата си в личното местенце, в което могат да се скрият от целия свят. Други пък са по-социални и душата на компанията, а те избират широките пространства и удобните мебели, подходящи за големи компании и приятни разговори.

Ето как трябва да обзаведете дома си, в зависимост от зодията ви.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА АСТРО СЪВЕТИ

Как да се обличате според зодията си?
Астро съвети04 НОЕМВРИ 2022

Как да се обличате според зодията си?

Астрологията и модата се събират и ето какво ви казват.

Любима етно кухня според зодията
Астро съвети09 СЕПТЕМВРИ 2022

Любима етно кухня според зодията

Влияе ли астрологията на вкусовете ни? Е, нека видим.

Идеалната професия според зодията
Астро съвети03 АВГУСТ 2022

Идеалната професия според зодията

Да работиш това, което харесваш е истински късмет. Нека видим коя е подходящата професия за вас според зодиакалния ви знак.

Кой е идеалният сериал на Netflix за вас според зодията ви?
Астро съвети22 ЮЛИ 2022

Кой е идеалният сериал на Netflix за вас според зодията ви?

Ако търсите вдъхновение за нова телевизионна обсесия, звездите идват на помощ.