Есенният грим на Джиджи и Бела Хадид

Те са сестри, дефилират на най-известните модни подиуми в света и винаги се отличават с безупречен външен вид. Джиджи и Бела Хадид са IT момичетата на мига.  Въпреки че не е много трудно да забележим колко много си приличат двете, разликите между тях са неоспорими.

Едната блондинка, а другата брюнетка, едната с по-заоблено лице, топли и меки цветове, а другата с по-издължени черти и винаги в студената палитра. Все елементи, които са ни достатъчни да си създадем значително разминаващи се образи помежду им.

Въпреки че се състои от едни и също ключови елементи – очна линия, бронзант и молив за вежди – гримът на Джиджи и Бела Хадид е предназначен да подчертае особеностите на всяко лице и да придаде една по-различна привлекателност.

Гледайки снимките в Instagram и тези от червения килим, в действителност стилистичните решения на сестрите Хадид са много очевидни. Всъщност Джиджи се фокусира върху изящен и сладък външен вид. Докато сестра й Бела предпочита такъв с нотка на висша мода и лифтинг ефект. Два стила, два начина за носене на грим, но един урок.

Каква е разликата между грима на Джиджи и Бела Хадид?

Типичният отличителен грим на Джиджи се характеризира с извити, но меки вежди, лек контур и очна линия с ефект „сънливи очи“. Но най-интересният елемент от грима й е гладкостта, с която е подчертано лицето й.

Независимо дали става въпрос за коректор или бронзант, всъщност най-голямата сестра предпочита да подчертава чертите на лицето си без да ги извайва прекалено.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от oua_oua33 (@oua_oua33)

Ключов елемент тук е ружът. Целта му е да наблегне на естествената нежност на лицето на Джиджи, в контраст със заострените линии, създадени с очната линия.

Но как да нанесем руж, точно като супермодела? Тайната е в разнасянето на продукта към слепоочията, за да придобием ефект на триизмерност.

Гримът на Бела пък може да се нарече „заострен“. Тук всеки елемент е предназначен да повдигне лицето, като спазва пропорциите му, но също така усъвършенства чертите със скулптуриращ ефект.

В този случай, веждите стават почти права линия, която сякаш сочи към слепоочията. По същия начин, моделът подсилва чувствеността на котешкото си око с воал от матови сенки за очи, преляти нагоре.

Това, което е неоспоримо, е отново ролята на контурирането. Бела всъщност използва умело коректор и бронзант, за да създаде сенки, с една единствена цел –  да придаде на лицето си лифтинг ефект.

Последният детайл, разбира се, е ружът. Нанесен само върху скулите, той трябва да се прелива нагоре, засилвайки по-драматичния ефект в грима на Бела Хадид.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Джиджи Хадид пуска нова линия дрехи