Дуа Липа променя стила си

Свикнали сме да виждаме добре познатата певица с къс топ, панталони с ниска талия и серия много тесни костюми. Представихте ли си вече визиите от турнето „Future Nostalgia“. Нейният профил в Instagram всъщност е свидетелство за тази колоритна Y2K вълна, която се превърна в символ на гардероба й.

Въпреки това тя изумява феновете, като демонстрира визия на Bottega Veneta. А ние веднага се зачудихме дали Дуа Липа променя стила си?

Певицата носи бяла риза на райета, която вече видяхме на Met Gala 2022. Тя не е съчетана с червени кожени ръкавици и яката дори не е затворена със скъпоценна игла, както беше при визията за червения килим. И все пак е готина.

Дуа Липа ни приветства в ерата на новия минимализъм

Да, това е ерата на новия минимализъм – този, за който толкова се говори в пандемията и сега е натоварен с изцяло ново значение. Той винаги търси съвършенството, но е пълен с нови модни идеи. Тук ще видим изтънчеността на детайла, който го издига от прости форми и намалена цветова палитра, обикновено съставена от бяло, сиво и бордо.

Точно това преплитане на Bottega Veneta, просто, но в същото време сложно, разказва богатството на този нов минимализъм.

Процесът се заражда през 70-те години, когато чантите са били разновидност на майсторството. Изключително добре изработени, моделите се превръщат в израз на мода от най-високо ниво, което разкрива естетиката на спокойния лукс, точно чрез качеството на материалите и традицията на изработка.

Оттук започва и стилният избор на Матю Блази, пишещ нова глава за Bottega Veneta. Той избира чантата Kalimero и най-смелият ботуш Canalazzo, който стига до средата на бедрото, но пък е толкова секси.

И, да, Дуа Липа е перфектният модел за тази визия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дуа Липа наруши табуто и облече бяло на сватба