Принц Джордж и принцеса Шарлот на погребението на кралица Елизабет II

Причината обаче не е само емоционална. Тяхното присъствие има и важна символична стойност за бъдещето на монархията. Наследниците на най-новите принц и принцеса на Уелс пристигнаха с кола, заедно с майка си.

Принц Джордж и принцеса Шарлот не присъстваха на пешеходния парад зад ковчега на суверенната си баба, както се и говореше през последните няколко часа преди кралското погребние.

Знаем, че принц Уилям никога не би го допуснал, имайки предвид колко много му тежеше като петнадесетгодишен да следва ковчега на майка си Даяна пред очите на целия свят.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

С класически черен тоалет за малкия Джордж и малка черна рокля с шапка за Шарлот, която почете прабаба си с брошка във формата на подкова, наследниците, съответно на 9 и 7 години, влязоха в Уестминстър спокойни и мълчаливи, следвайки ковчега на кралицата с останалата част от семейството.

Присъствието им не бе никак очевидно, а затворените училища в кралството само помогнаха на Кейт и Уилям да вземат това тежко решение. Истината е, че по този начин се изпраща ясно и символично послание към нацията, към поданиците и към всеки друг.

Присъствието на принц Джордж и принцеса Шарлот е изключително деликатен момент за монархията

Не е изненадващо, че в най-трудните си дни, крал Чарлз III пътува из страната със съпругата си, а в навечерието на погребението той бе домакин на прием в Бъкингамския дворец, който вече е в историята, тъй като бяха поканени толкова много личности с висок статут.

Държавен разум, към който дори младите принц и принцеса, искат или не, трябва да се приспособят. И сега, когато баща им Уилям е първи пряк наследник, тяхното присъствие ще се усеща все повече и повече.

Времето на нормално детство, така мечтано от родителите им, може би вече приключи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Красив спомен за кралица Елизабет