Красив спомен за кралица Елизабет

В чест на незабравимата кралица, нейна непубликувана до сега снимка бе разпространена в знак на почит към суверена само няколко часа преди държавното погребение, насрочено за 19 септември в Уестминстърското абатство.

На изображението виждаме кралицата, която почина „мирно“ в замъка Балморал, Шотландия, на 8 септември. На фотографията тя е заснета в замъка Уиндзор. Въпросният кадър е от месец май. Елизабет II носи син костюм и класическите си перли, същите, които видяхме около врата на Кейт Мидълтън. И, разбира се, широката усмивка на Нейно Величество.

В документалния филм на BBC, Камила, спомняйки си за нея, се позовава на усмивката й: „Тя има онези прекрасни сини очи, които, когато се усмихва, озаряват цялото й лице“, каза съпругата на Чарлз III. „Винаги ще помня нейната усмивка. Тя е незабвавима“, допълни още Камила.

Около 2000 души от цял свят ще присъстват на погребението днес. Смята се, че повече от 100 държавни и правителствени ръководители, короновани глави и личности ще присъстват на най-голямото погребение в страната след смъртта на премиера Уинстън Чърчил през 1965 г.

Последното пътуване на кралица Елизабет II

Процесът по последното пътуване на кралицата вече започна, в 9 сутринта, когато Биг Бен звънна. Камбанният звън отбеляза започването на първата от трите процесии: тържествената церемония, която ще съпроводи ковчега на Елизабет от Уестминстър Хол, където се намираше до момента.

Ковчегът на суверена – направен от английски дъб преди повече от 30 години – ще пътува с оръжейния лафет, който превозваше ковчега на баща й, крал Джордж VI, от църквата Сандрингам до гара Улфъртън през февруари 1952 г. Зад колесницата, теглена от войници от флота, ще бъде и Чарлз III, заедно с останалите членове на кралското семейство.

Погребалната церемония вече се предава на живо по телевизията. Смята се, че милиони хора по света ще я гледат.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кралица Елизабет ще бъде погребана до любимия си съпруг Филип

Hero Slider