Мечето Падингтън също се сбогува с кралица Елизабет

Благодаря ви, госпожо, за всичко“… Към многобройните съболезнователни съобщения към кралица Елизабет, които в тези часове пристигат от цял свят, се откроява едно много специално. Това е туит постът на мечето Падингтън.

„Благодаря за всичко“ не е просто обстоятелствена фраза, а дори напротив. Тук се откроява сладката препратка към любимото видео на всички британци от миналия юни, в което суверенът и мечето пият следобеден чай заедно, по повод платинения й юбилей.

Кралицата и Падингтън споделиха забавен следобеден чай неотдавна

Сцената бе излъчена по време на едно от тържествата по случай платинения й юбилей. Елизабет II всъщност не присъства физически на големия концерт, но все пак намери начин да бъде там, благодарение на изненадващ клип, създаден от BBC няколко месеца по-рано.

В симпатичното видео кралицата и мечето пият чай заедно в Бъкингамския дворец. Елизабет II пита госта си дали би желал чай, а Падингтън приема, като пие директно от чайника и предизвиква забавно недоумение у монарха. Осъзнавайки грешката си, мечето се опитва да се компенсира по комичен и леко непохватен начин.

„Искате ли сандвич с конфитюр? Винаги пазя един за спешни случаи“, пита литературният персонаж, изваждайки сандвич от емблематичната си червена шапка. Кралицата отказва и изненадващо показва, че тя винаги държи един настрана в чантата си: „За по-късно“, пояснява суверенът.

В края на видеото мечето предупреждава Нейно Величество, че е време да си вървят. Вече всичко е готово за празненствата по случай платинения юбилей, тълпата аплодира. „Честит юбилей, госпожо. И благодаря за всичко“, казва Падингтън.

„Много сте мили“, отговаря с усмивка кралицата. След това двамата започват да почукват с лъжици по чаените чаши в ритъма на „We will rock you“, песента, която тогава откри юбилейния концерт.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво ще стане с коргитата на кралицата?