Какво ще стане с коргитата на кралицата?

Всичко започва през далечната 1944 г., когато на 18-годишна възраст Елизабет II получава като подарък първото си корги, Сюзън. В момента кралицата има четири кучета. Две коргита – Кенди и Муик, кръстоска между корги и дакел или т.нар. дорги на име Санди и най-новото пристигнало кученце – Лиси, кокер шпаньол, коeто бе кръстила на себе си.

Мнозина вече се питат какво ще стане с тях сега, когато кралицата напусна този свят. Истината е, че има голяма вероятност те да отидат при „любимия син“ на кралицата, принц Андрю.

„Елизабет обичаше животните и абсолютно обожаваше кучетата. Винаги го е правила. Те бяха първата й любов и ще бъдат последната й такава“, сподели кралският биограф Ингрид Сюард.

Друга възможност е кучетата да бъдат поверени на дългогодишни членове на кралския персонал. Това са хората, които се грижат за животните от десетилетия. „Грижите за кучетата понякога се доверяват на шивачката, асистент и дясна ръка на кралицата, Анджела Кели и на нейния асистент Пол Уайбрю“, споделят от кралския двор.

Първото куче на кралицата й е дадено при навършването на пълнолетие

Сюзън й е била подарена, защото Елизабет до толкова е обикнала Дуки, коргито на баща си, че е искала едно от неговите. Години по-късно, кралицата взима Сюзън дори на медения си месец.

Английските таблоиди се упражняват с години наред да съставят родословно дърво на кралските кучешки потомци. Последното останало корги, роднина на Сюзън, бе Уилоу, която почина през 2018 г. Кралицата дори бе „опустошена“ в този период. Тя вече не искаше коргита, тъй като се привързва прекалено силно към тях.

В началото на 2021 г. кралица Елизабет получи две нови кученца – дорги и корги – Фъргюс и Муик, като подарък от сина си принц Андрю в особено труден период. Тогава съпругът й бе в болница, а напрежението от интервюто на Хари и Меган с Опра се разпространяваше с огромен отзвук.

Каквото и решение да бъде взето за кучетата на кралицата, сигурни сме, че те ще бъдат гледани правилно и с много любов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Истинската любов между кралица Елизабет и принц Филип

Hero Slider