Първата официална снимка на крал Чарлз III

Първата официална снимка на крал Чарлз III: в офиса, с неговата червена кутия, заобиколен от паметта на родителите му. Британският кралски дом публикува първия официален кадър на новия владетел, изобразен, докато е на работа в новия си офис в Бъкингамския дворец.

Коронацията все още не се е състояла, но Чарлз III е владетел на Великобритания от 8-ми септември. Денят, в който майка му – кралица Елизабет, почина на 96-годишна възраст. Е, сега британският кралски дом пусна първата официална снимка на монарха.

Изображението е изпълнено със символични значения. Новият крал на Англия, в син костюм с черна вратовръзка в знак на траур към майка му, е изобразен в новия си офис в Бъкингамския дворец. Готов да проучи документите, съхранявани в червената кутия, тази, която монархът на Великобритания получава всеки ден.

Вътре, както знаем, са поместени държавни документи, всички свързани с дейността на правителството и това, което трябва да бъде одобрено и подписано от владетеля. Елизабет II получава червени кутии всеки ден в продължение на седемдесет години. Изключение е Коледа.

Първата публикация на крал Чарлз III е в знак на почит към кралицата

Снимката на новия владетел всъщност е последвана от още три кадъра на Елизабет II. И на всяко изображение кралицата, която е била само на 25 години, когато се е възкачила на трона, отваря червената кутия.

Сега властта е предадена на най-големия й син Чарлз. А седемдесет и шест годишният суверен на първата си официална снимка стои зад бюрото от махагон и позлатен бронз от 18-ти век, закупено от кралица Мери през 30-те години на миналия век.

Над бюрото, в допълнение към няколко декоративни фигури, стои том с пълните произведения на Шекспир, типичният британски автор, от когото Чарлз III е заимствал и няколко думи за първата си телевизионна реч като крал. Но най-трогателният символичен елемент от новата снимка, направена миналата седмица, е зад монарха.

Виждаме кадър, който изобразява майка му Елизабет и баща му Филип и то изключително млади. Тогавашната принцеса и нейният съпруг подаряват въпросния портрет на крал Джордж VI, на Коледа през 1951 г. Само една година преди преждевременната му смърт на 56-годишна възраст.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Принц Хари и Меган Маркъл напуснаха Великобритания

Hero Slider