Принц Хари и Меган Маркъл напуснаха Великобритания

Принц Хари и Меган Маркъл напуснаха Великобритания. Двамата са излетяли за Калифорния във вторник сутрин от летище Хийтроу след 17 дни на британска земя. Както знаем, херцозите на Съсекс всъщност пристигнаха в Европа на 3-ти септември, за да участват в обиколка, свързана с техните благотворителни организации, която щеше да ги отведе в Манчестър, след това в Германия, след което обратно във Великобритания и по-точно в Лондон.

Но точно в деня, когато трябваше да присъстват на събитие в столицата, принц Хари бе откаран по спешност в Шотландия. Причината за това бе влошеното здраве на баба му. Суверенът почина на 8-ми септември 2022 г.

На този ден Меган остана в Уиндзор, докато съпругът й бе заедно със семейството си в Балморал. През следващите дни те споделиха седмицата на траур, участвайки в ангажиментите, предвидени от кралското семейство заедно с Уилям и Кейт.

Това не бе първият път, в който принц Хари и Меган Маркъл се завръщат във Великобритания

Херцозите на Съсекс се завърнаха за юбилея на кралица Елизабет с децата си Арчи и Лилибет, които се срещнаха с прабаба си. Но през юни те останаха само няколко дни и дори заминаха по-рано от очакваното, без да се срещнат с никого от кралското семейство, освен със суверена и след това с принц Чарлз.

Този път обаче, освен че изчакаха датата на погребението, двамата имаха възможност да се срещнат с чиновници, братовчеди и преди всичко с Уилям и Кейт, давайки надежда за помирение. Но дали това се е случило?

Според Times, Хари би искал да не се отклонява вниманието от кралицата, като се акцентира върху разногласията между него и брат му: „Хората трябва да се съсредоточат върху баба ми“, каза той, добавяйки: „и да спрат да говорят за всички останали неща“.

Изглежда, че за разлика от него, Меган Маркъл е написала писмо до крал Чарлз, за да го помоли за лична среща. Трудно е да повярваме, че тази среща се е състояла малко след погребението на кралицата в Уиндзор в понеделник следобед.

Все пак още на следващата сутрин, принц Хари и Меган Маркъл са заминали, за да се върнат при децата си. И не се знае дали ще се върнат поне до коронацията на крал Чарлз III догодина.

Е, сега цялата история трябва да бъде пренаписана.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ниският кок, който обединява Кейт Мидълтън и Меган Маркъл

Hero Slider