Защо Кейт Мидълтън и Меган Маркъл не са в Балморал?

Членове на кралското семейство направиха неочаквано пътуване до имението Балморал на кралица Елизабет вчера сутрин след новината, че лекарите са “загрижени” за нейното здраве.

Кейт Мидълтън и Меган Маркъл не бяха сред пътуващите за Шотландия

Въпреки че по-рано беше съобщено, че Меган ще се присъедини към съпруга си принц Хари по време на пътуването, източник сподели, че “само принц Хари е пътувал до Балморал”.

„Подобно на херцогинята на Кеймбридж, Кейт Мидълтън, която е в Уиндзор с трите им деца, херцогинята на Съсекс остана в Англия.”

Вчера децата от Кеймбридж – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи – пристигнаха в новото си училище, което посещават след преместването си от двореца Кенсингтън в Лондон във вила Аделаида в Уиндзор за първата си обиколка и официална среща с директора.

Тъй като вчера отбелязаха първия си официален учебен ден, Кейт е трябвало да остане с децата си.

Членовете на семейството, които са пътували, за да бъдат до кралицата, включват принц Чарлз, Камила, херцогинята на Корнуол, принц Уилям, принц Едуард, Софи, графинята на Уесекс и принц Андрю. Дъщерята на монарха, принцеса Ан, вече е в Балморал, тъй като имаше ангажименти в Шотландия.

Бъкингамският дворец публикува изявление по-рано днес относно текущото състояние на кралица Елизабет II, в което се казва:

„След по-нататъшната оценка тази сутрин лекарите на кралицата са загрижени за здравето на Нейно Величество и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение.”

Британският министър-председател Лиз Тръс написа в Туитър: „Цялата страна ще бъде дълбоко разтревожена от новините от Бъкингамския дворец този обяд. Моите мисли – и мислите на хората в нашето Обединено кралство – са с Нейно Величество Кралицата и нейното семейство по това време.”

ВИЖТЕ ОЩЕ: Последно сбогом с кралица Елизабет