Последно сбогом с кралица Елизабет

Кралица Елизабет почина на 8 септември в шотландската си резиденция в Балморал. Разпространението на официален бюлетин за влошаването на здравословното й състояние създаде напрежение в целия свят. Всички се молеха този момент да не настъпи, докато новината не се разпространи за секунди чрез социалните медии.

Кралски особи, личности от света на политиката и знаменитости от цял свят се сбогуваха с една от най-известните жени в историята. От най-близките до кралица Елизабет – принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Хари и Меган Маркъл – до Барак Обама, Антонио Гутериш, Дейвид Бекъм, Донатела Версаче и Бил Гейтс. Всички те си взеха последно сбогом с британския монарх.

Крал Чарлз скърби за своята майка

Бъкингамският дворец публикува изявление на Негово Величество краля, в което той отразява смъртта на родната си майка.

„Смъртта на моята любима майка, Нейно Величество кралицата, е момент на дълбока тъга за мен и всички членове на семейството ми“, каза крал Чарлз. „Ние дълбоко скърбим за кончината на един ценен суверен и много обичана майка. Знам, че загубата й ще бъде дълбоко почувствана в цялата страна, Кралствата и Британската общност, както и от безброй хора по света.“

А след това добави още: „По време на този траурен период и промяна, моето семейство и аз ще бъдем утешавани от уважението и дълбоката привтрзаност, с които кралицата живя.“

Принц Хари и Меган Маркъл

Мигове след като бе обявена смъртта й, херцогът и херцогинята на Съсекс отдадоха почит към кралица Елизабет на уебсайта на тяхната фондация Archewell .

Заглавната страница на сайта се промени и сега виждаме черен фон с малък бял текст, който гласи: „В памет на Нейно Величество кралица Елизабет II : 1926-2022 г.“

В момента принц Хари е в замъка Балморал, скърбейки за смъртта на кралицата заедно със семейството си, докато Меган е в Англия .

Джо Байдън и Джил Байдън

Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън изразиха своите съболезнования в изявление, публикувано днес.

„В един свят на постоянна промяна, тя беше постоянно присъствие и източник на утеха и гордост за поколения британци, включително много, които никога не са познавали страната си без нея“, гласи съобщението.

„Трайното възхищение към кралица Елизабет II обедини хората в Британската общност. Седемте десетилетия на нейното историческо управление свидетелстваха за епоха на безпрецедентен човешки напредък и напредък на човешкото достойнство.“

Барак Обама

Бившият президент на САЩ сподели в социалните медии: „Мишел и аз имахме късмета да опознаем Нейно Величество и тя означаваше много за нас. Когато едва започвахме да се ориентираме в живота като президент и първа дама, тя ни приветства на световната сцена с отворени обятия и необикновена щедрост. Отново и отново бяхме поразявани от нейната топлота, начина, по който успокояваше хората и начина, по който внасяше значителния си хумор и чар в трудни моменти.”

Борис Джонсън

Бившият премиер също оповести изявление, отразяващо смъртта на монарха.

„Това е най-тъжният ден за нашата страна“, написа той. „В сърцата на всеки един от нас има болка от смъртта на нашата кралица, дълбоко и лично чувство за загуба – може би много по-интензивно, отколкото очаквахме.“

Антонио Гутериш

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш също скърби за Нейно Величество чрез социалните мрежи. Той определя кралица Елизабет като „ приятел на Обединените нации и успокояващо присъствие в десетилетия на промени.“

Поради своята изявена личност и управление, кралицата ще остави своя най-дълбок отпечатък. “Нейната непоколебима отдаденост през целия й живот ще се помни дълго време” , завършва Гутериш.

Бил Гейтс с последно сбогом  към кралица Елизабет

Последно сбогом с кралицата си взеха не само герои от света на политиката, а и много знаменитости в социалните мрежи.

„За мен бе чест да се срещна с Нейно Величество кралица Елизабет и съм много тъжен да науча новината за нейната смърт. Моите най-дълбоки съболезнования на кралското семейство и британския народ“, написа Бил Гейтс в Twitter.

Донатела Версаче

„Загубихме една от най-великите жени в света. Нейно Величество кралица Елизабет II ни показа как да живеем живота си“, написа Донатела Версаче в Instagram.

„Тя живееше с благодат, сила на духа, упорит труд, лоялност и доброта. Тя беше вдъхновение за всички нас. Поднасям своите най-дълбоки и лични съболезнования на крал Чарлз III и на цялото кралско семейство“, завърши тя.

Елтън Джон

Популярният музикат сподели съболезнованията си в Twitter.

Ники Минаж

Американската рапърка сподели кратко съболезнователно съобщение в Twitter, също.

Стела Маккартни

Световно известната дизайнерка не пропусна да изрази уважението си към вече покойния монарх.

Дженифър Гарнър

Актрисата отдаде почит към кралица Елизабет в Instagram.

Виктория Бекъм

Дизайнерката сподели съобщение в Twitter, в което сподели: „Тя ще бъде запомнена със своята непоколебима лоялност и отдаденост. Моите мисли са с кралското семейство в този момент“.

Рийз Уидърспун

Актрисата сподели снимка на кралицата в Twitter.

Барбра Стрейзънд

Емблематичната певица си спомни за монарха в социалните мрежи.

Крис Дженър

Матриархът на Кардашиян написа в Twitter: „Днес и винаги ще я помним като един от най-великите лидери, които нашият свят някога е виждал. Изпращам любовта си и съболезнованията си на Кралското семейство.“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Чарлз е новият държавен глава, вижте първото му изявление

Hero Slider