Кралица Камила нарушава традицията

Елизабет имаше седем, Даяна една, а съпругата на крал Чарлз реши, че не й е необходимо да използва чужда помощ. Кралица Камила предпочете да премахне една от най-старите традиции в организацията на британския кралски дом.

Както разкри Daily Mail, съпругата на крал Чарлз III вече няма да има придворни дами, традиционно отговарящи за помощта на кралиците в кореспонденцията, организирането на дневния ред и придружаването им при публични изяви.

Вместо това бившият екип на Камила като херцогиня на Корнуол ще поеме тези функции. Новата кралица смята, че би било подходящо да „рационализира“ институцията на монархията. Досега тя се е справяла без придворни дами, ще се справи и сега.

Все пак има двама лични секретари – Софи Деншам и Белинда Ким, които освен, че организират целия й дневен ред като херцогиня, вече я придружават и в публичните й изяви. Освен това Камила е известна с това, че поема отговорността, свързана с писането на писма, много лично.

Камила и нейните различни възприятия

„Кралицата ще направи нещата малко по-различни. В момента има двама лични секретари, които вече изпълняват тези функции“, сподели кралски източник пред Daily Mail. „Тя също има няколко много близки приятели до себе си, които може да моли за подкрепа, в случай, че има нужда от такава“, допълни информаторът.

Кралица Елизабет II имаше седем придворни дами. И седемте принадлежаха към аристокрацията и не им се плащаше да помагат на монарха. Това бе почетна длъжност.

Една от най-известните дами, поемащи тази отговорност, е лейди Сюзън Хъси. Тя е считана за „главата“ на придворните дами на Елизабет поради нейния дългогодишен стаж. Хъси е започнала да помага на монарха в кореспонденцията, след като суверенът роди принц Андрю през 1960 г.

Вероятно новата принцеса на Уелс също няма да разполага с придворна дама. Въпреки че принцеса Даяна имаше помощ в лицето на такава, принцеса Кейт, подобно на Камила, досега се справяше с лични секретари.

Първата бе Ребека Дийкън, която започна работа за Кейт през 2012 г. и често е била идентифицирана погрешно като нейна придворна дама, за да изпълнява някои от традиционните за тази роля функции.

Е, очаква само да видим какво ще реши Кейт Мидълтън и дали ще се повлияе от избора на кралица Камила.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кейт Мидълтън избра червено за своя дебют в Уелс