Хари и Меган „няма да прекарат Коледа с кралското семейство“

До Коледа остават само няколко седмици, но Хари и Меган вече са решили, че няма да прекарат празниците с кралското семейство. Според последна информация крал Чарлз III би искал синът му и неговата съпруга да се присъединят към останалата част от семейството, както и да прекара известно време с внуците си Арчи и Лилибет, които до сега е виждал само в редки случаи.

Войната между Хари и кралското семейство продължава с пълна сила

А причините продължават да нарастват. Както вече знаем, миналия петък дойде решението на крал Чарлз III да запази себе си в ролята на генерален капитан от Кралските морски пехотинци. Ролята, заета в продължение на 64 години от принц Филип, бе на Хари от 2017 до 2020 г. – годината, в която той се отказа от кралските си задължения и след това позицията остана вакантна.

Според доклади от Daily Mail, крал Чарлз лично е информирал сина си за решението, като е мислил с голямо уважение за него. Все пак Хари се е отказал от своите кралски задължения по свое желание, следователно и от ангажиментите си на военен.

В основата на семейното напрежение обаче има и много повече. “Spare”, мемоарите на принца, които ще бъдат разпространени в няколко страни по света едновременно, следващия 10 януари, вече обещават да бъдат предвестник на загриженост за Бъкингамския дворец. И самото издаване на книгата би отчуждило отново Хари от по-големия му брат Уилям.

„Spare” всъщност означава „по-малкият“ и ясно се отнася до подчинената позиция на Хари по отношение на наследството на трона. В някои страни книгата дори е преведена със заглавие, което да подчертае значението й още повече. В Испания например е „En la sombra“, тоест „В сянка“.

Кралското семейсто е много изненадано от избора на заглавие и според вътрешен човек, мемоарите „може да означават край на всеки един опит за помирение“.

Все още нищо не е загубено. А финалото решение може да бъде взето в началото на декември, когато се очаква Уилям и Кейт да се срещнат с Хари и Меган в Ню Йорк. И двете двойки ще се озоват на източното крайбрежие на САЩ за ангажименти, които не търпят отлагане.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Новите официални портрети на Хари и Меган

Hero Slider