Мемоарите на принц Хари с официална дата на издаване

След повече от година чакане, принц Хари обяви заглавието и датата на издаване на мемоарите си. Книгата ще бъде на пазара на 10 януари и ще се казва „Spare“. В нея е засегнат и моментът, в който той и брат му, принц Уилям, вървяха зад ковчега на принцеса Даяна по време на погребалната процесия през 1997 г.

Книгата ще бъде публикувана едновременно на испански с подзаглавието „В сянката“. В крайна сметка принц Хари е взел решението да бъде издадена на цели 16 езика.

„Penguin Random House има честта да публикува откровената и емоционално въздействаща история на принц Хари за читатели по целия свят“, каза главният изпълнителен директор – Маркус Доле в прессъобщение. Херцогът на Съсекс „споделя едно необикновено лично пътуване, трогателно – от травма до изцеление, което говори за силата на любовта,  вдъхновяващо и насърчаващо милиони хора по света“, се казва още в изявлението.

Принц Хари ще дари част от приходите от книгата за благотворителност

Според изявление на “Random House”, която ще издаде книгата в Съединените щати, той ще дари 1,5 милиона долара на „Sentebale“, благотворителна организация за ХИВ/СПИН в Южна Африка, основана през 2003 г. Допълнително Хари ще дари още 300 000 британски лири на „WellChild“, асоциация, която подкрепя деца с увреждания и техните семейства.

Заглавието, което вероятно се отнася до статута му на най-малкия син на монарх, дава представа за тона, който „Random House“ описа като „суров“ и  като „забележителна публикация, пълна с прозрения, откровения, изпит на съвестта и мъдростта, победени с трудности чрез вечната сила на любовта над болката.“

Мемоарите „Spare“ ще бъдат издадени точно четири месеца след смъртта на кралица Елизабет II и възкачването на крал Чарлз III на престола. New York Times съобщи в сряда, че Хари преосмисля съдържанието на книгата след смъртта на баба си. А само преди месец източници споделиха, че новият суверен изчаква книгата и премиерата на документалния филм на херцога на Съсекс в Netflix, за да вземе решение за бъдещите си отношения с него и сърпугата му.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Принц Хари говори за своите … „пет деца“

Hero Slider