Явор Бахаров е осъден на година в затвора

Актьорът бе заловен да шофира след употреба на наркотици и алкохол в Банско.

През февруари тази година Явор Бахаров бе арестуван, след като тестовете показаха, че той се е качил зад волана под въздействието на алкохол, кокаин и канабис. Тогава той бе освободен срещу паричната гаранция от 5000 лева.

След множество отлагания на делото вчера късно вечерта, след 7 часа заседание, съдът в Банско взе решение, че актьорът е виновен и трябва да излежи една година в затвора за провиненията си. Наложено му е да плати и допълнителни 500 лева глоба и ще бъде лишен от книжката си за година и половина.

Присъдата може да бъде обжалван в срок от 15 дни.

Явор за втори път попада в ареста след шофиране в нетрезво състояние, като предишният път беше през 2016-та година в Бургас.

Още неприятности със закона Бахаров имаше и през миналия месец март. Тогава причина за задържането на актьора стана любовна разправия. Явор нападна насред улицата приятелката си Рая Пеева, а от гнева му пострада и случаен минувач, който се опитал да разтърве двойката. Скоро след инцидента, Явор беше осъден по бързата процедура на 9 месеца пробация за хулиганска проява.

Явор Бахаров и Рая Пеева: Любов по време на коронавирус