Вал Килмър отрича да има рак

Вал Килмър разсея слуховете, че има рак на гърлото и обяви, че е добре.

Това идва дни след като Майкъл Дъглас заяви, че неговият приятел има тумор и положението е доста сериозно. Дъглас дори заяви, че се моли за него и, че знае през какво преминава, защото самият той се е борил със същото.

Слуховете за тежката болест започнаха миналата година, когато Килмър изведнъж отслабна страшно много и по-късно бе видян с тръба за трахеотомия, която прикриваше с шал. Тогава член на семейството на звездата потвърди слуховете и заяви, че той отказва да се лекува заради религиозни убеждения.

“Вал още от лятото знаеше, че има тумор, поради което и имаше проблеми с говора. Както забелязахте, често носи шалове и други подобни аксесоари, защото заради тумора гърлото му често се подува”, казаха близките до актьора. По-късно Килмър отрече да има рак. Сега за втори път му се налага да коментира състоянието си.

Той заяви, че Дъглас не е добре информиран, тъй като не са се виждали от преди 2 години. Тогава Килмър имал бучка в гърлото и поискал Дъглас да го насочи към специалист. След обстойни прегледи, лекарите от университета в UCLA отхвърлили диагноза рак.

“Все още имам подуване на езика, но се възстановявам”, обяснява 56-годишният Вал. Той все пак благодари за загрижеността на Майкъл, който бил любящ и предан приятел.