Уилям и Хари разказват за последния си разговор с Даяна

Принцесата на народа Даяна умира в тежка катастрофа на 31 август 1997 години. 20 години по-късно нейните синове – Уилям и Хари, разкриват каква майка е била тя и как е протекъл последния им разговор.

В нов документален филм – “Даяна, нашата майка: нейният живот и наследство”, двамата разказват за последния си разговор с нея. Те разкриват, че той е протекъл съвсем кратко, тъй като тогава още момчета, Уилям и Хари са искали бързо да се върнат към игрите си. “Хари и аз ужасно бързахме да кажем довиждане, нали знаете – “ще се видим скоро”. Очевидно ако знаех какво щеше да се случи, нямаше да бъда толкова безразличен. Но този телефонен разговор се е запечатал в ума ми толкова силно”, заявява Уилям в лентата.

Принцеса Даяна никога не излизала без парфюм

Хари казва, че последният разговор е нещо, за което ще съжалява, докато е жив.
Когато погледна назад, е невероятно тежко. Ще трябва да се боря с това до края на живота си. Да не знам, че това е бил последният път, когато разговарям с моята майка. Колко различно би протекъл този разговор, ако имах дори най-малка представа, че животът й ще бъде отнет онази вечер”, казва Хари.

В лентата се разкрива и една друга стана на Даяна, на непримиримата Даяна, на която вече й тежат отговорностите, наложени от кралския протокол. “Една година реши да пътува до Франция с втора класа. Застана на летище Гетуик и за първи път в живота си се нареди на опашка. Веднага я разпознаха и настана суматоха. Не беше в опасност, но след 10 минути, вече се молеше да я изведа от там. След втория опит, вече нямаше желание да лети с нискотарифни авиокомпании. Наложи й се да виси на летището няколко часа”, разказва охранителят на принцесата Кен Уорф.

Вдъхновено от принцеса Даяна

“Когато беше щастлива, нямаше по-сияен и мил човек от нея. В същото време горко ви, ако е ядосана – трябваше всички да стоим настрани”, споделя още бодигардът на Даяна. “Беше с майка си във Верона. Инкогнито. Отидоха на концерт на Павароти и то като най-обикновени зрителки. В средата на концерта небето се отвори, тя нямаше чадър, но беше най-щастливия човек, който сте виждали”, допълва Уорф.

Това са любимите кецове на Кейт и Даяна

Премиерата на лентата ще съвпадне с 20-годишнината от смъртта на принцесата. Тя обаче може да бъде гледана по телевизионните канали ITV и HBO на 24 юли.

Снимки: Profimedia; HBO