Вдъхновено от принцеса Даяна

В наши дни Кейт Мидълтън е кралската особа, чийто стил вълнува най-много модните критици. През 90-те години обаче, нейното място се заемаше от Даяна Спенсър. 

Близо 20 години след смъртта на обичаната Принцеса на народа, тя продължава да е източник на вдъхновение за много жени по света, подобно на други легендарни модни икони като Джаки Кенеди или Коко Шанел. Затова не се изненадахме, когато разбрахме, че една от любимите ни британски марки е посветила цяла колекция на принцеса Даяна.

ASOS и Шармейдън Рийд от WAH London работят заедно по вдъхновената от кралската особа колаборация, която вече се предлага на сайта на бранда. Съдържаща 20 предложения под формата на обувки, дрехи и аксесоари, колекцията е издържана в духа на 80-те, но с лек модерен привкус. Плетива, елегантни рокли и колиета приковават вниманието, но черната кадифена рокля с презрамки, изработени от перли, вероятно е най-запомнящият се елемент в линията.

Комбинацията от черен цвят и перли е сред любимите на Даяна и тя често залага на нея за официални събития. Същото се случва и на партито на галерията Serpentine, състояло се в същия ден, в който принц Чарлз признава, че има афера с Камила Паркър Боулс. Тогава принцесата се появява с прилепнала рокля от черно кадифе с дълбоко деколте, която по-късно става известна като “the revenge dress” (роклята на отмъщението, бел. ред.). Именно на нея напомня и предложението на ASOS, което ще ви струва точно 106,66 евро на ASOS.com.