Том Холанд се дистанцира от социалните мрежи

Том Холанд е премахвал своя профил в Instagram и в миналото, но винаги се е връщал към акаунта си. Много знаменитости не управляват своите социални медии, но звездата от „Спайдърмен“ очевидно поддържа профила си без чужда намеса.

„Увличам се и се спирам, когато чета неща за себе си онлайн. В крайна сметка това е много пагубно за психическото ми състояние, така че реших да направя крачка назад и да изтрия приложението“, обясни Холанд в триминутния клип.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Tom Holland (@tomholland2013)

Актьорът управлява благотворителна организация, наречена „The Brothers Trust“, която поддържа приложението Stem4, предназначено да помага на тийнейджърите и тяхното психично здраве. Той се застъпи именно за тези приложения, докато коментира своите собствени проблеми.

„Има ужасна стигма срещу психичното здраве и знам, че молбата за помощ и търсенето й не е нещо, от което трябва да се срамуваме, но е нещо, което е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи“, каза Холанд. „Надявам се, че тези приложения могат да бъдат първата стъпка към това да бъдете по-щастливи и по-здрави.“

Том Холанд също така прикани последователите си

Любимецът на феновете написа: „Моля, отделете време, за да гледате моето видео и ако се почувствате склонни да го споделите с всеки, на когото може да резонира – ще бъде много ценно.“

Младият хитов актьор е във връзка с колежката си Зендея, която също говори по темата за нездравословните отношения със социалните медии. Тя се фокусира основно върху феновете си, които я насърчават да се оттегли, когато стане необходимо.

„Да бъда в социалните медии донякъде би ме накарало да се тревожа или бих започнала да мисля твърде много“, сподели тя в интервю. „Моите фенове искат… да бъда щастлива и да съществувам отвъд тези социални мрежи.“

Дистанцирането на известни личности от интернет пространството се превръща във все по-често предприемано действие. Въпреки това се радваме, че ни дават добър пример по отношение на психичното здраве и важността да се грижим за себе си, когато се почувстваме слаби и уязвими.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зендея и Том Холанд избират своя нов дом