„The Loneliest“ е най-слушаната песен в света

Два дни след премиерата, която се състоя на 7-ми октомври, „The Loneliest“ на Maneskin вече се превърна в най-слушаната песен в света в Spotify. Най-новият сингъл от римския квартет също влезе директно на 53-то място в класацията Top Songs Global на въпросната музикална платформа. И сякаш това не бе достатъчно, затова песента вече присъства и в класациите на 28 държави.

Издаването на „The Loneliest“ бележи нов рекорд за групата на Дамяно, Томас, Виктория и Итън, които през последните дни организираха безплатен концерт в Underworld, за да отпразнуват лансирането на новия си хит.

Maneskin представиха на публиката в Лондон трогателната и меланхолична балада, чиято сила напомня тази на „Coraline“, една от най-успешните песни на рок групата.

„Това е нещо средно между любовно писмо и завещание“, каза Дамяно в интервю за Spotify. “Написах го в много труден момент от живота си, когато бях далеч от дома и от хората, които обичам. Какво бих казал на тези хора, ако трябваше да умра? Това е смисълът на песента”, добави 23-годишният фронтмен, който показва най-крехката си и уязвима страна в „The Loneliest“.

Новият сингъл на италианските звезди идва около 5 месеца след издаването на „Supermodel“ и кавъра на песента на Елвис Пресли – „If I Can Dream“, включена в саундтрака на филма на Баз Лурман, посветен на вечния крал на рока.

„The Loneliest“ е много скъп за Maneskin

„„The Loneliest“ е сингъл, на който особено държим, защото е много личен и се надяваме, че мнозина могат да намерят себе си в тези думи“, сподели Дамяно, повече от ентусиазиран от начина, по който феновете реагираха на първото слушане на песента.

„Изсвирихме го за първи път в Лондон по време на изненадващ концерт и това, че видяхме реакциите на феновете, означава много за нас“, продължи лидерът на римската група. „Готови сме да продължим нашето турне и да издадем нова музика през 2023 г.“, завърши още Дамяно.

А ние очакваме с нетърпение и официалния видеоклип към песента на 12.10.2022 г.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Måneskin (@maneskinofficial)

ВИЖТЕ ОЩЕ: Måneskin в дъжда за „The Loneliest“