Списание People обяви Селена Гомес, Джордж Клуни, Реджина Кинг и д-р Фаучи за най-влиятелните за 2020

Кога, ако не през 2020 година, сред най-влиятелните звезди ще попадне и доктор?

Всяка година през декември от списание People избират една или повече известни личности, които са постигнали най-много през изминалите 12 месеца. Докато преди традицията повеляваше на корицата на списанието да се появява само един човек, в последните години от медията избират по няколко души.

За 2020-та бяха отличени Селена Гомес, Джордж Клуни, Реджина Кинг и д-р Фаучи.

Селена заслужи мястото си в списъка с най-влиятелните известни личности поради много причини. Rare стана номер 1 сред албумите за годината, тя създаде първата си бюти линия, Rare Beauty, и започна амбициозен благотворителен проект – това и още много причини поставят Гомес начело сред звездите, постигнали най-много през годината.

За Джордж Клуни наградата идва вследствие от хуманитарната му дейност и проекта му, The Midnight Sky, за който се очаква да поведе сред номинациите за Оскарите.

Реджина Кинг пък спечели своя Оскар през 2019г., а през 2020-та вече си заслужи награда Emmy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by People Magazine (@people)

Няма защо да разясняваме и причината зад признанието на д-р Фаучи. Той, също като много доктори и специалисти по света, оглави борбата с пандемията и се превърна в лицето, на което не само САЩ, но и цял свят се доверява най-искрено.

Миналата година списанието награди четири вдъхновяващи жени – Тейлър Суифт, Дженифър Анистън, Мишел Обама и Дженифър Лопес.