Социалните мрежи имат катастрофален ефект, смята Селена Гомес

По време на филмовия фестивал в Кан Селена Гомес взе участие в пресконференция, на която коментира социалните мрежи и въздействието им върху живота на хората.

Според нея, прекомерното използване на социалните мрежи има катастрофален ефект. “Те повлияха много лошо на нашето поколение”, смята певицата и актриса.

“Радвам се на възможността да достигам до милиони хора чрез социалните мрежи. Но не публикувам безсмислени снимки. Старая се всеки пост да има някаква цел”, сподели Селена.

Певицата разказа, че често й се случва да се среща с млади хора, които споделят, че са били обиждани и тормозени онлайн. “Смятам, че е невъзможно да се гарантира безопасността на потребителите в социалните мрежи”. Тя апелира към всички млади хора в мига, в който усетят, че социалните медии започват да ги обременяват психически, да си дадат почивка от тях.

Невероятната сила на тишината да лекува

Самата Селена неведнъж е правила инста-паузи. Когато се бореше с депресията и други здравословни проблеми, тя обяви пред последователите, че за известно време няма да публикува съдържание.

Селена Гомес е една от звездите във филма “Мъртвите не умират”, с който бе открита фестивалната програма тази година.

На същата пресконференция, режисьорът на филма Джим Джармуш коментира екологичната катастрофа, пред която светът е изправен. “Тревожното е, че изходът от това е в наши ръце в този момент, а не правим нищо” – каза Джармуш.

И моделите можели да говорят. Лиз Кенеди срещу Burberry

Той призова за бойкот на корпорациите, които планират да използват климатичните промени, за да увеличат печалбите си. Наскоро Bloomberg оповести, че компании като Apple вече правят стратегическо планиране на това как да спечелят от екологичната криза. Apple например са обнадеждени, че във влошени климатични условия хората ще прекарват още повече време на телефоните си. Също така, при евентуални природни бедствия ще им е нужно да използват фенерчетата на телефоните си.

От Google отчитат, че при зачестяване на природните бедствия техните реклами вероятно ще намалеят, но пък повече хора ще използват Google Earth, за да следят състоянието на различни региони по света.

Дрехите, които нанасят най-големи щети на околната среда