И моделите можели да говорят. Лиз Кенеди срещу Burberry

Един изгряващ модел може да накара модна къща като Burberry да го чуе. Лиз Кенеди опита и успя.

По време на изминалите седмици на модата, Лиз отправи публична критика към Burberry за това, че използваха за свое шоу въжена примка като аксесоар. Ходът й е доста смел, като дори Vogue отбелязват, че е рискован ход от страна на един модел да провокира бранд от такава величина, особено по време на седмиците на модата.

А идеята на модния бранд, колкото и да е провокативна, бе чиста проява на лош вкус, в това едва ли някой ще се усъмни. Но единствено 20-годишната красавица от агенция Fusion се осмели да говори за това. В свой пост в инстаграм тя тагна Burberry и дизайнера Рикардо Тиши, изразявайки възмущението си.

Дрехите, които нанасят най-големи щети на околната среда

“Как е възможно някой да види това и да допусне, че е нормално. Особено след като Burberry има такова влияние сред младите хора, а и предвид растящия брой самоубийства по цял свят”, написа Лиз.

“Самоубийството не е мода. Нито е нещо бляскаво и екстравагантно.”

Остротата на думите й може да не са се харесали на Burberry, само че от марката все пак се извиниха публично.

Поезия в детайлите или стилът на Кристина де Конинк

Лиз пък може и да си е спечелила репутацията на бунтар в модните среди и това да й е коствало някой и друг работен ангажимент, но й спечели симпатиите на много млади хора. Нищо чудно през следващия моден сезон тя да се окаже сред момичетата, които ще виждаме най-често на подиума и в рекламни кампании.

През февруари по време на модните седмици тя дефилира за марки като Elie Saab, The Row и Isabel Marant и кариерата й отбеляза своеобразен връх, макар че Лиз е открита за моделството още преди четири години.

Какво можем да научим за стила от нюйоркчанките?

Не знаем за Burberry, но ние ще сме доволни да виждаме още от Лиз Кенеди.

 

Hero SliderPopular