Смутито на Хилари Дъф съдържа.. плацента

“Това бе най-прекрасното и вкусно смути, което съм пила някога”

Само 10 дни след като роди своята дъщеря, Хилари Дъф разкри, че е запазила плацентата си след раждането и я добавя към своето сутрешно смути.

Хилари Дъф роди момиче

Хилари със сигурност не е първата, която приема собствената си плацента. Други звезди като Криси Тейгън, Ким Кардашиян и Катрин Хейгъл също са избрали този метод. Според лекарите, плацентата помага на родилката да се справи със следродилната депресия и да спре кървенето, типично за някои млади майки.

Актрисата и певица Хилари Дъф е замразила своята плацента на кубчета, които после добавя към здравословното си смути сутрин. “Това бе най-вкусното смути, което съм пила от както бях на 10 години“, признава 31-годишната певица.

Въпреки ползите, има и мното научни доказателства, че приема на плацента може да застраши живота както на майката, така и на бебето. Ако например плацентата е твърде дехидратирана, в тялото на майката се развива бактерия, която след това чрез кърмата се предава и на бебето. Имайки предивид слабия имунитет на новороденото, всяка инфекция е животозастрашаваща.

Popular