Скарлет Йохансон и Disney стигнаха до споразумение

Два месеца, след като Скарлет обяви, че съди Disney за 50 милиона долара, двете страни са успели да постигнат споразумение.

Това, което изглеждаше като едно от най-големите скорошни съдебни дела между актриса и развлекателен конгломерат и повратен момент за кино индустрията, бе разрешено по-бързо от очакваното. Вчера Йохансон и Disney разкриха, че са успели да изгладят проблемите, възникнали с  “Черната вдовица”.

“Щастлива съм, че преодоляхме различията си с Disney. Много съм горда от работата, която сме свършили заедно през годините и се наслаждавах на креативната работа с екипа. Нямам търпение за бъдещите ни колаборации през следващите години”, сподели Скарлет.

Първоначално тя повдигна обвинения срещу конгломерата, след като филмът й бе разпространен едновременно по кината и в Disney+, стрийминг платформата на компанията. Актрисата твърдеше, че е било предварително договорено това да не се случва, за да не я лиши от печалбите за милиони от процент от продажбите в кината. От страна на компанията гигант първоначално разкриха, че са избрали да вземат решението предвид пандемията, а в последствие разпространиха твърдение, че всъщност Скарлет би спечелила повече при споделянето на филма в Disney+.

Скарлет Йохансон е родила! Ето го и името на бебето

“Много съм щастлив, че успяхме да стигнем споразумение със Скарлет Йохансон по отношение на “Черната вдовица”. Оценяваме нейния принос към вселената на Marvel и нямаме търпение да работим с нея отново в множество бъдещи проекти, включително “Tower of Terror” на Disney”, сподели Алън Бергнам от Disney Studios, визирайки бъдещата колаборация на двете страни върху филм, базиран на една от атракциите в Дисниленд. По-рано това лято бе обявено, че Скарлет ще вземе ролята на режисьор за проекта.