Скарлет Йохансон съди Disney

От Disney вече дадоха отговор на обвиненията срещу тях.

Скарлет Йохансон е решила да напусне вселената на Marvel шумно – във връзка с последния си филм в MCU тя съди Disney. Обвинението отправи вчера, когато и постъпиха първите документи в съда.

Основание за конфликта е нарушение в договора на актрисата с конгломерата. Скарлет смята, че правата й са били нарушени, след като филмът й “Черната вдовица” бе разпространен едновременно по кината и в Disney+, стрийминг платформата на компанията. Според Йохансон и нейните адвокати в договора й за лентата е упоменато, че това няма да се случи, защото това ще лиши актрисата от част от печалбата й на базата на начина, по който филмът се представи в бокс офиса.

Благодарение на големия интерес към филмите на Marvel с нейно участие, Скарлет е направила милиони. От “Avengers: Endgame” тя е получила първоначално около 15 милиона долара, но заради сключен договор с Disney, тя получава и 5% от продажбите на филма по кината. С това само за 2019 година тя успява да спечели 56 милиона долара заради ролята си в Marvel, докладват от Forbes.

От “Черната вдовица” тя спечели първоначално 20 милиона долара, като цифрата също се очакваше да се умножи заради продажбите на билети, но когато филмът е достъпен за всички абонирани към Disney+, вероятно печалбата й ще намалее. Ако спечели делото пък, тя може да се сдобие с 50 милиона долара обезщетение.

От Disney вече коментираха темата с думите, че “няма достойнство” в обвиненията на Скарлет. “Делото е особено тъжно и обезпокоително поради безчувственото пренебрежение към ужасяващите и продължителни глобални последици от COVID-19”, споделиха от компанията.

Disney+ е проект, който дебютира по време на пандемията с цел да даде достъп на хората да гледат от домовете си филмите на известния мултинационален медиен и развлекателен конгломерат.