Шанън Дохърти се подложи на лъчетерапия

Шанън Дохърти продължава своята битка с рака, а следващата стъпка е лъчетерапията.

Актрисата споделя емоционалното си пътуване през този труден момент за нея с феновете си в социалните медии. “Лъчетерапията е страшна. Това, което не може да бъде премахнато с лазер, се премахва с радиационно лъчение, а тази машина, която се движи около мен, просто ме плаши”, написа звездата от “Бевърли Хилс: 90210” под кадър, който публикува в понеделник в Instagram. “Сигурна съм, че ще свикна с нея, но точно сега… я мразя”, допълни тя.

Актрисата, която бе диагностицирана с рак на гърдата през март 2015 г., редовно споделя с кадри в Instagram всички етапи, през които трябва да премине.

Непознатото винаги е най-страшната част. Дали химиотерапията ще проработи? Дали лъчетерапията ще проработи? Сещате се, дали ще трябва да премина през това отново, или ще се завърне ли рака? Всичко останало е управляемо. Болката може да бъде контролирана, да живееш без гърда може да бъде преодолимо. Но тревогата на бъдещето и как то ще се отрази на хората, които обичате, не е”, сподели по-рано Шанън в интервю за Entertainment Tonight.

Актрисата първоначално е диагностицирана с рак на гърдата, който скоро се разпространява и в лимфните й възли. Тя беше подложена на единична мастектомия, а след това премина и през химиотерапия. Именно поради процедурите, косата на Шанън започна да опада и тя я подстрига, публикувайки снимки в профила си в Instagram.