Шанън Дохърти с разтърсваща изповед за рака

Шанън Дохърти направи разтърсваща изповед за тежката си борба с рака в интервю пред Entertainment Tonight.

Актрисата разкри, че той се е разпространил и се притеснява какво ще се случи с нея. Първоначално тя беше диагностицирана с рак на гърдата, който скоро се разпространил и в лимфните й възли. Тя беше подложена на единична мастектомия през месец май, а в момента преминава през химиотерапия. Именно поради процедурите, косата на Шанън започва да опада и преди по-малко от две седмици тя я подстрига и публикува снимки в профила си в Instagram.

“Косата ми падаше на кичури. Това много ме разстройваше. Плачех непрекъснато, тичах при майка ми и казвах: “Косата ми пада!” Накрая реших да се подстрижа. Зная, че много жени преминават през това. Ако мога да помогна с примера си, ще съм щастлива”, разкрива актрисата. В този труден за нея момент, до нея са майка й Роса и съпругът й Кърт.

“Казах му: “Трябва да се наслаждаваш на всяка секунда, която имаш с мен, защото аз ще бъда мъртва след пет години” и той просто избухна в сълзи”, сподели актрисата пред Entertainment Tonight. Нейният съпруг намерил сили, прегърнал я и заявил: “Ще преминем през това. Ти ще бъдеш добре. Ще се справим с това. Ти си силна и си могъща и няма да ходиш никъде. Имаш толкова много неща за вършене в този живот. Ще се справим с това като семейство”.

Дохърти разкрива, че ракът на гърдата е бил открит най-напред от домашния й любимец – кучето Боуи. Тя официално беше диагностицирана със заболяването през месец февруари 2015 г., но е убедена, че Боуи го е усетила много по-рано. “Бауи почти маниакално душеше точно на мястото, където по-късно беше открит и коварния рак на гърдата. Кучето ми непрекъснато и дълго време навираше муцуната си, което ме накара да обърна повече внимание, за да се стигне до тази диагноза”, казва още Дохърти пред Entertainment Tonight.