„Scream 6“: Какво споделят режисьорите?

Режисиран от Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Гилет, филмът е на път да пренесе историята в Ню Йорк. Въпреки това, оцелелите жертви на Ghostface се озовават лице в лице с нов убиец.

Е, очевидно ни очаква още един вълнуващ филм, изпълнен с много неочаквани обрати.

В ексклузивно интервю, режисьорите на филма споделят правилата зад новата част на „Scream“, като разкриват някои митове за емблематичния Ghostface.

„Scream 6“ променя правилата за създаване на страшни филми в Холивуд

През годините франчайзът се развива на ново ниво, но според режисьора Тайлър Гилет, всички филмови проекти имат нещо общо, а именно: „Има съставки, които просто трябва да присъстват, за да може един филм да бъде„Scream““.

„Едно от наистина вълнуващите неща в творчески план е, че може би правило номер едно тук е, че не трябва да се играе според правилата!“, коментира Гилет, добавяйки: „Когато гледате този филм, наистина можете да видите Уес /Крейвън/ и Кевин /Уилямсън/ да предизвикват дори разбирането си, не само за това какви могат да бъдат поредиците от този франчайз, но и за това какъв може да бъде един филм на ужасите.“

„Те съзнават, че подкопават очакванията, така че са създали подходяща среда, в която да играят и която е безгранична. Трябва да имаме Ghostface. Но в рамките на проекта има много място за актьорска играе и поемане на риск. Ние сме огромни фенове на „Scream“ и го обичаме толкова много, но имаше и напълно реален шанс да сложим своя отпечатък върху него“, коментира още той.

Говорейки за Ghostface, Бетинели-Олпин сподели: „Ние наистина сме склонни към митологизирането на Ghostface. Идеята за това как филмите са съвременни митове и как ние сами си поддържаме тази идея е просто съвършена. А Ghostface винаги е човек. Но същевременно има нещо в този герой, което е някак митично. Кой носи костюма, това е въпросът отново.“

„Знам, че някои хора гледат тези филми като: „Това е така и така, а този е зад маската, защото…“ в определени моменти и сцени. И това е забавното всъщност. Но когато просто седнете пред големия екран и имате опит, ще видите, че Ghostface е уникален герой, причиняващ хаос. Неговата еволюция в „Scream 6“ е нещо като намигване към „Scream 2“. Сега убиецът прониква в нашата поп култура и става част от тъканта на нашето ежедневие. Това е толкова интересно, защото е нещото, което правим, с добрите и лоши хора в обществото като цяло. Така че да направим това със злодей и да завъртим циферблата максимално беше наистина забавно“, заключи Бетинели-Олпин.

„Scream 6“ идва в кината на 10 март 2023 г. Остават броени дни, не го пропускайте.

ВИЖТЕ ОЩЕ: „Scream 6“: Ghostface се завръща, за да тероризира Ню Йорк

Hero Slider