“Съжалявам за това, което направих”: Бащата на Меган Маркъл също с отговор за интервюто

“Когато те решат да започнат да говорят с мен, ще спра да говоря с пресата”, споделя в заплашителен тон бащата на Маркъл.

След отговора на кралското семейство най-очакваната реакция на интервюто на Меган и Хари за Опра бе тази на баща й, Томас Маркъл. Сега пред Good Morning Britain той разказва неговата страна на историята и признава за грешките си.

Кралското семейство с официален отговор на интервюто на Меган и Хари

Томас не прикрива вината си и се извинява многократно на дъщеря си, без да отрича слуховете, че той е споделил снимките на пресата преди сватбата на Меган и Хари. Тогава те предизвикаха фурор в мрежата и бяха първият голям трус между херцогинята и семейството й. Причината да разпространи снимките обаче не е била да нарани Меган, уточнява Томас.

“Мъж на име Джеф Райнър, който е фотограф, се свърза с най-голямата ми дъщеря и й казал “Ако убедиш баща си, можем да го накараме да изглежда добре”, споделя бащата на Меган. “Тогава цяла година пред къщата ми непрестанно имаше папараци. Не можех да отида никъде и да направя каквото и да е, без да ме снимат.”

Най-скандалните признания по време на интервюто на Меган и Хари за Опра

Томас обяснява, че се е съгласил да работи с пресата, защото никаква защита не е била осигурена за него и неговото семейство и той е търсил начин да спаси себе си и близките си от постоянните нападки от пресата. Това, за което искрено съжалява, обаче, е фактът, че е излъгал Меган, когато тя го е попитала по въпроса.

По-късно в интервюто той признава, че освен снимките, той е споделил и част от нейното писмо към него – това, което до скоро бе обект на съдебното дело на Меган Маркъл срещу Mail on Sunday. Тогава Томас отново се е почувствал притиснат от написаното срещу него и е потърсил начин да изчисти името си и да подобри отношенията си с пресата.

Две години по-късно Меган Маркъл спечели делото срещу британските таблоиди

Въпреки че Томас Маркъл многократно се е опитвал да се извини пред Меган и Хари, той не се е чувал с дъщеря си от години. “Последният път, когато говорих с нея, бях на болнично легло след сърдечна операция”, признава той и допълва, че това е главната причина да продължава да говори с пресата – в опит да накара дъщеря си да се срещне с него.

Обичам я толкова много. Ако знаех за психологичните проблеми, които е имала, щях да бъда до нея. Най-големият проблем е, че тя изостави семейството си – от майчината си страна и от моята страна. Затова наистина е нямала към кого да се обърне. Ако ни беше запазила в живота си, щеше да има нас в този момент.”

“Тя не ме е изгубила. Имаше изявление, в което казва, че ме е изгубила, но не е. Винаги ще бъда до нея. До нея съм и сега, ако ме иска”, споделя Томас във връзка с думите на Меган: “Изгубих баща си. Изгубих детето си. Почти загубих и името си.”

“Искам да го кажа пак – съжалявам за това, което направих. Беше преди близо две години, беше много отдавна и със сигурност се опитах да се реванширам. Всички материали в пресата са само защото не съм те чувал”, обръща се към Меган Томас накрая на интервюто. “Те знаят къде живея, сега сме дори по-близко един от друг. Затова съм свободен по всяко време, в което те пожелаят да се съберем. Ще се радвам да го направим и със сигурност искам да видя внука си.”

Popular