Принц Уилям разказва за деня, в който е научил за смъртта на принцеса Даяна

Преди годишнината от рождения ден на Лейди Ди синовете й търсят начини да почетат паметта й.

След като тази седмица Хари и Уилам говориха по темата за интервюто на принцеса Даяна, което те смятат за един от косвените причинители за влошените й отношения с принц Чарлз и дори за смъртта й, а след това Хари лично сподели за това как загубата на майка му е белязала остатъка от живота му, сега Уилям отново проговори по темата.

Принц Хари за тъгата от загубата: “Това беше моята майка, вие дори не я познавахте”

Този път поводът бе посещението му в Шотландия по време на пътуването му из страната. Тогава той си припомни за трагичния ден, в който е разбрал за смъртта на Даяна.

“Шотландия е източникът на някои от най-щастливите ми спомени, но и най-тъжните. Бях в Балморал, когато ми казаха, че майка ми е починала. Бях все още в шок, но намерих уединение в службата в църквата Crathie Kirk тази сутрин. И в тъмните дни на скръб, които последваха, намирах успокоение в шотландската природа. В резултат връзката, която чувствам с Шотландия, е много дълбока”, сподели принц Уилям.

Все пак обаче мрачният спомен по-късно бива заменен с много по-позитивен – точно в Шотландия той се среща с Кейт Мидълтън за първи път.

“И въпреки това, заедно с болезнения спомен, има един на голяма радост. Защото точно тук, преди двайсет години, срещнах за първи път Катрин”, разкри принцът.

Вижте някои от най-красивите моменти на кралската двойка по повод двойната им годишнина този година – от сватбата и от деня, в който са се запознали.