Принц Уилям и принц Хари заедно срещу BBC и интервюто на принцеса Даяна

“Интервюто имаше голяма роля в това да направи отношенията между родителите ми по-лоши и оттогава е наранило безброй други”, сподели принц Уилям.

Историческото интервю на принцеса Даяна за BBC, в което тя изрича и заветните думи “Бяхме трима в брака ми, затова беше малко пренаселено”, бе признато за придобито по измамен начин 26 години след излъчването му.

По този повод принц Уилям и принц Хари загърбиха различията си и заедно се опълчиха срещу неморалните подходи в журналистиката, които са довели до публикуването на материала.

Вчера Уилям публикува видео с отговора си на резултатите от разследването, проведено от лорд Дайсън, а малко след него Хари направи собствено изявление.

“Служителите в BBC излъгаха и фалшифицираха документи, за да придобият интервюто с майка ми, направиха груби и неверни твърдения за кралското семейство, които допълнително подхраниха параноята й”, споделя принц Уилям във видеото. “По мое мнение измамният начин, по който интервюто е било придобито, значително е повлияло върху това, което майка ми каза. Интервюто имаше голяма роля в това да направи отношенията между родителите ми по-лоши и оттогава е наранило безброй други.”

Малко след това принц Хари също допълни думите на брат си със силно емоционално становище:

“Нашата майка бе невероятна жена, която отдаде живота си на службата. Тя бе упорита, смела и несъмнено искрена”, пише в изявлението той. “Майка ни загуби живота си заради това и нищо не се е променило. Като предпазим нейното наследство, предпазваме всички и подкрепяме достойнството, с което тя живя живота си. Нека помним коя бе тя и за какво се бореше.”

Припомняме, че разследването във връзка с интервюто от 1995 година започна през ноември и още тогава принц Уилям подкрепи мерките, които се взимат, за да се открие истината. 

Вижте още по темата тук: Започва разследване във връзка с историческото интервю на Даяна

Изявленията на Хари и Уилям идват малко преди в двореца Кенсингтън да бъде издигнат паметник в чест на принцеса Даяна. Откриването ще се случи на 1 юли, когато и щеше да бъде 60-ият рожден ден на Лейди Ди.

Popular