Започва разследване във връзка с историческото интервю на Даяна

От BBC обявиха, че започват разследването за интервюто от преди 25 години, познато като “Отмъщението на принцесата”.

Малко преди развода на принцеса Даяна и принц Чарлз тя се съгласява да направи интервюто на века. За него е чувал всеки, който дори малко се интересува от живота на Лейди Ди, а повечето сме го и гледали. В него тя говори за изневерите на съпруга си, булимията и следродилната депресия. Тогава и казва известните думи: “В брака ми имаше трима души, затова беше малко пренаселено”.

Журналистът от BBC, обаче, е използвал фалшифицирани документи, за да манипулира Даяна да се съгласи да се изправи пред камерата. Това разбираме, след като графичният дизайнер, който е работил върху подвеждащите документи, си призна за стореното. Наскоро бе създаден и документален филм за въпросното интервю, което предизвика темата да бъде отворена отново.

От там разбираме, че журналистът Мартин Башир е убедил принцесата, че придворни са разкривали информация за нея пред пресата. Това е и накарало Даяна и брат й, Чарлз Спенсър, да говорят открито за случващото се в двореца, което в крайна сметка се превръща в причината кралицата да позволи развода между Чарлз и съпругата му.

Сега, 25 години след всичко случило се, братът на Даяна иска възмездие, защото е убеден, че интервюто до голяма степен е довело до трагичния край на историята. От BBC вече отвърнаха на коментара му и обявиха, че приемат въпроса много сериозно и започват разследването незабавно.