Принц Хари: “Жена ми става жертва на същото, което погуби майка ми”

Принц Хари направи официално изявление, с което обяви, че той и Меган ще започнат дело срещу британски медии.

Младото кралско семейство ще предприеме действия срещу фалшивите новини, които се тиражират за тях. За целта започват дело срещу медии като “Mail” и “Associated Newspapers”.

Говорител за двойката каза, че Хари и Меган са се опитали да преговарят с медиите чрез писма, но желанията им не са били изпълнени, затова са решили да вземат по-драстични мерки.

“За съжаление жена ми стана последната жертва на британските таблоиди, които измислят неверни новини срещу хората, без да се замислят за последствията. Това е жестока практика, която се ожесточи допълнително през последната година, когато Меган беше бременна и когато след това се грижеше за детето ни”, започна изявлението си по темата принц Хари.

“Жена ми беше смела през повечето време, но не мога да ви опиша колко болезнено е всичко това. Мълчах и наблюдавах прекалено дълго. Да не направя нищо по въпроса ще бъде неправилно спрямо моите виждания”, продължи той.

Меган и Хари заведоха Арчи на първото му официално събитие

“В последната седмица новините са позитивни, което показва колко очевидни са двойните стандарти – когато жена ми беше в майчинство и не можеше да се защити, те се възползваха от нейното отсъствие и публикуваха лъжи за нея. Но тя е същият човек, когото харесвахте на деня на сватбата ни, както е същият човек, който е в момента в Африка”.

“Знаем, че това не е много безопасно решение, но е правилното. Най-големият ми страх е, че историята ще се повтори. Виждал съм какво се случва, когато някой, когото обичам, е критикуван до такава степен, че вече на него не гледат като на истински човек. Загубих майка си по този начин, а сега виждам, че жена ми става жертва на същото.”

“Благодарим на вас, хората, които продължиха да ни подкрепят. Дори и да не изглежда така, наистина имаме нужда от това”, завърши Хари.

Меган не каза нищо по въпроса, но от предишни интервюта на източници в кралския двор знаем, че тя трудно понася критиката, която получава.

Вижте още: Меган Маркъл не може да понесе вниманието, което получава

Принц Хари и преди се е опитвал да я защити пред медиите, но никога с толкова драстични мерки. През 2016 година той направи публично изявление срещу расистките коментари към Меган.

Принц Хари проговори за смъртта на принцеса Даяна

Popular