Принц Хари сравни живота в двореца с този в зоологическа градина. Как реагира кралското семейство?

Нови проблеми в отношенията между кралското семейство и Хари и Меган.

Миналата седмица принц Хари участва в интервю за подкаста на Дакс Шепърд, в което освен че ни разкри очарователната история зад запознанството си с Меган Маркъл, той сподели повече за живота си в двореца и причините защо е избрал да го напусне.

Противно на повечето мнения идеята да се отдели от кралското семейство е дошла още години преди да се срещне със съпругата си. “В ранните си 20 години изведнъж осъзнах “Не искам тази работа. Не искам да съм тук, да правя това. Виж какво направи това с майка ми. Как се очаква да имам съпруга и да имам семейство, когато знам, че историята ще се приповтори”, спомня си той. “Знам какво се случва зад завесите. Виждал съм как организацията работи и се управлява. Не искам да съм част от това.”

“Като комбинация от “The Truman Show” и живот в зоологическа градина е”, разкри още той. 

В интервюто принцът сподели и за проблемите в отношенията си с баща си, принц Чарлз, които са започнали още от детството му. “Отнасяше се с мен, както с него са се отнасяли. Това е много натрупана генетична болка и страдание, което се предава по поколенията. Като родители трябва да правим най-доброто каквото можем и да си кажем “Това се случи с мен, няма да позволя да се случи и с детето ми”, сподели още Хари.

Как реагира кралското семейство на всичко това? Разбира се, без коментар, спазвайки традиционното мълчание по повода, както се изисква от протокола, но източници в кралския двор споделят за реакцията от интервюто. “Принц Хари уточни, че не иска да насочва вината към никого, но коментарите му бяха много лични. Това е още един пример как той критикува кралското семейство и по-специално баща си”, споделя кралският експерт Кейти Никол и допълва, че принц Чарлз е отказал да коментира повода дори неофициално.

Втори източник посочва, че семейството е притеснено и ядосано заради интервюто, особено след като е толкова близко до скорошното им събиране на погребението на принц Филип. “Всички са объркани защо лични теми са обсъждани публично, когато принц Хари е един от хората, които най-силно се бунтуват срещу прекаленото споделяне с медиите”, допълват пред ET.