Принц Хари нарушава традицията, ще носи халка

За разлика от своя брат Уилям, принц Хари е решил да носи венчална халка.

Това негово решение бе изненада за всички, тъй като мъжете в кралския двор не носят сватбени пръстени – нито брат му, нито дядо му Филип. Единствено принц Чарлз носи пръстен в знак на любов към неговата съпруга Камила, който обаче не е халка и е поставен на малкото му пръстче.

Принц Джордж и принцеса Шарлът ще са шафери на сватбата

За решението на Хари стана ясно, след като бе обявена програмата за церемонията. В нея има раздел “Даване на пръстените”, където и Меган, и Хари ще си разменят халки. На кралската сватба през 2011 г. само принц Уилям даде пръстен на Кейт Мидълтън, докато тя не му даде такъв в замяна.

Но защо принц Уилям няма пръстен? По време на сватбата с Кейт Мидълтън представител на двореца заяви, че това е желание на двойката, продиктувано от личните предпочитания на младоженеца. “Той не обича бижутата, а дворецът издава декларация преди сватбата им, която оповестява това официално”, разкри миналата година кралският експерт и биограф Пени Юнор.

Стана ясно кой ще отведе Меган Маркъл до олтара

Филип също никога не е носил пръстен през 70-годишния си брак с кралица Елизабет II, докато принц Чарлз и в брака си с принцеса Даяна, така и с този с Камила, носи сватбено бижу.