Принц Хари дарява спечелената сума от делото срещу медиите

Хари е спечелил още едно дело срещу медиите.

Миналата година британските таблоиди обвиниха принца, че е забравил за отговорностите си, свързани с Кралската морска пехота, след като е заживял извън Обединеното кралство.

Това становище, публикувано в изданията Mail on Sunday и MailOnline, бе и предмет на последното дело между Хари и медиите. Херцогът на Съсекс нарече обвиненията “неоснователни, фалшиви и клеветнически” и спечели делото. В официално становище той заяви, че възнамерява да дари добитото обезщетение от медиите към ежегодните игри за ветерани, които той създаде, Invictus Games.

One Last Time: Капитан Хари и неговата дама в червено

Принц Хари е завършил военната академия “Сандхърст”, бил е пилот на военен хеликоптер и е участвал в мисии в Афганистан, издигайки се до капитански чин. Почетното звание капитан на Кралската морска пехота той получи през 2017-та и загуби при отделянето си от кралското семейство.

През декември Меган и Хари спечелиха и друго дело срещу британските таблоиди, когато се изправиха срещу Splash U.K.. Двойката обвини медията заради снимките на Арчи и спечелвайки в съда, те се застраховат, че от изданието повече няма да фотографират сина им.

Въпреки победата Меган продължава да търси правата си в отделно дело срещу Mail on Sunday във връзка с разпространеното писмо на баща й, Томас Маркъл.