Пенелопе Крус и Адам Драйвър във филм, посветен на Енцо Ферари

Официално започнаха снимките на филма, посветен на част от живота на Енцо Ферари. Заглавието ще бъде „Ферари“. В актьорския състав са още Пенелопе Крус и Адам Драйвър.

Град Реджо Емилия е свидетел на голямо движение по улиците на центъра си тези дни. Всъщност някои пътища дори са затворени. Промените в жизнеспособността на красивото градче се очакват до 4 септември.

Очевидно са били необходими няколко дни, за да подготвят мястото, което във филма ще бъде дом на Енцо Ферари, в центъра на Реджо Емилия, на улица Емилия Сан Пиетро. Изглежда, че вчера, вторник, 2 август, бе първият официален снимачен ден. Актьорският състав пристигна сутринта в Маранело за първите записи. От днес обаче целият каст на филма се събира в италианския град.

Какво да очакваме от актьорския състав и героите от историята на Енцо Ферари?

След последното си грандиозно участие в „House of Gucci“, Адам Драйвър е готов за ново приключение. Във филма той ще играе основателя на компанията, а Пенелопе Крус ще бъде Лора Гарело, съпругата на Дрейк.

Любопитното тук е, че испанската актриса и модел бе забелязана през последните няколко дни в Тигулио, където беше на кратка ваканция със съпруга си Хавиер Бардем и с двете си деца – Леонардо и Луна.

Според режисьорът Майкъл Ман, този филм няма да разкаже цялата човешка история на Енцо Ферари, а само една конкретна част.

Актьорският състав ще бъде ангажиран до края на месец октомври, въпреки че снимките трябва да приключат по план в края на септември.

Всъщност ще се съсредоточим върху лятото на 1957г., труден период за основателя на Casa del Cavallino, между риска от фалит и смъртта на сина му Дино, предходната година, когато той е само на 24 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 79-ти международен филмов фестивал във Венеция: Всичко, което трябва да знаем